Per categorie: fraaie interieurwinkels in Antwerpen

Vintage snuisteren in de Kloosterstraat of jezelf verliezen in een conceptstore aan de Graanmarkt? Deze interieurwinkels in Antwerpen zijn om te smullen zo mooi. Natuurlijk is d’Anvers de stad van mode, kunst en lekker eten, maar het is ook een walhalla voor interieurliefhebbers. Kun je mooi al die interieurvondsten doornemen op een terras met uitzicht ’t Scheldt.

natuurlijke tinten potten interieurwinkels

Foto van: @purdey.d.design

retro zitbank donker hout Antwerpen

Foto van: @modestfurniture

Designdroom

Als het een optie was om de hele showroom en shop van Purdey Deseure aan de Kloosterstraat te kopiëren en plakken voor thuis, dan zouden we dat doen. Het oog voor materialen, vormen en kleur is bijna adembenemend, zo mooi. Eén ronde door deze interieurwinkel in Antwerpen en je zou het liefst 30 huizen opnieuw inrichten. Door naar de Kleine Markt 13, waar St. Vincents hetzelfde effect heeft. Elk accessoire is een kunstobject op zichzelf. Hier krijgt kunst geen plaats in het interieur, maar is het interieur kunst op zichzelf. Modest Furniture aan de Mechelsesteenweg vraagt om een detour, want dit is waar design en mid-century samenkomen. 

vintage wanddecoratie spiegels dressoir

Foto van: @christiaensen_christiaensen

Vintage vondsten 

Parallel aan de kaai van Antwerpen loopt de Kloosterstraat. Vraag elke interieurgoeroe waar je moet zijn en dít is de straat die ze noemen. Het is een mengelmoes van vintage, antiek en kunst, afgewisseld met kleine boetieks van Antwerpse creatievelingen. Op vintagejacht? Maak dan zeker een stop bij de zussen Christiaensen & Christaensen voor de betere designvondsten of ga langs bij de Akanthos Eclectic Interiors. Maar sla ook The Recollection niet over, waar oude materialen een nieuw leven krijgen in alledaagse objecten. Het is trouwens te kort door de bocht om de Kloosterstraat onder vintage te scharen, want je treft er ook moderne ontwerpers en hun designstudio’s. Tip voor de inwendige mens: kom bij krachten met misschien wel het lekkerste broodje preparé van de stad bij Take 5 Minutes in Paris.

rotan manden licht donker

Foto van: @graanmarkt13

kleur servies keramiek

Foto van: @rewind.design

Coole conceptstores

Interieurwinkels in Antwerpen waar elk object een eigen verhaal heeft? Op naar de meest coole conceptstores. Te beginnen aan de Graanmarkt bij Graanmarkt 13, de all-time favoriet van interieurliefhebbers. Van de rotan manden tot de met zorg geselecteerde geuren voor in huis, hier voel je de liefde voor interieur in elk product. En noem het klein geluk, maar de winkel heeft een hebberig-makende online shop voor de thuisblijvers. Nog zo’n fijn adres aan de Graanmarkt is Piet Grandeux. Elk item uit deze interieurwinkel in Antwerpen geeft je huis net iets meer persoonlijkheid, zó origineel is het. Door naar de Rewind Design, waar de designs vooral duurzaam zijn. En dat ook nog eens schappelijk geprijsd.

LEES OOK
Mooie hotels waar je meteen wil blijven wonen

Mooie markten

Het zijn niet alleen de interieurwinkels die de stad zo geliefd maken, maar ook de markten. Op zondagochtend struinen langs de kramen om daarna op café te gaan voor een lunch. Meer d’Anvers dan dit wordt het bijna niet. Op de Kloosterstraat tref je maandelijks de Markt van Morgen, waar beginnende en vooral eigenwijze ontwerpers hun creaties tonen. Op zaterdag en zondag is het snuffelen op de Antiekmarkten bij het Sint-Jansvliet en Lijnwaadmarkt. Ga vroeg, want dan leg je beslag op de beste handel.

lichte stenen muur interieurwinkels
The Apartment, Graanmarkt 13 Antwerpen
scandinavisch interieur licht zolder
Studio E.V.A., Dijlestraat Antwerpen

Schone slapers

Zou je het liefst slapend inspiratie opdoen in Antwerpen? Dat kan. Aan de Dijlestraat slaap je in Studio E.V.A., een leegstaande designerloft waar alles van een kunstenaarshand komt. Van het kunstige vloerkleed van textielontwerpster Roos Vandekerckhove tot het tweedehands servies van The Collect Club, dit is de droom van elke interieurliefhebber. Geen genoeg kunnen krijgen van Graanmarkt 13? Gelukkig maar, want logeren kan gewoon in The Apartment. Dat is trouwens precies wat je denkt dat het is: een appartement ingericht op z’n Graanmarkts. Je loopt wel het risico dat je na de logeerpartij nog een ronde door de winkel doet om alle accessoires uit het onderkomen in te slaan.

nog meer: