Partage: soul food in Gent

Joey doesn’t share food. Nochtans zou z’n eten nóg beter smaken als hij het deelde met iemand. Die gedachte vat meteen de visie van Partage, een nieuwe hotspot in hartje Gent, samen. Partage komt van het Franse partager, wat delen betekent. En wat deel je dan precies? Soul food: wafels, ribbetjes, fried chicken, cornbread. Comfort food. Happy food!

Getest en goedgekeurd

Volgens Marijn Agbarakwe – interieurarchitect en het brein achter Partage – lijkt het eten in Gentse horecazaken dikwijls op elkaar. Samen met chef-kok Ben Stroobandt wil hij een culinair alternatief aanbieden. Dat het soul food moest worden stond al langer vast. Marijn speelde al een drietal jaar met het idee en het concept werd tot nu toe getest onder de naam Uncle Ben’s Soul Food. Tijdens de Gentse Feesten deden ze ook al een eerste test.

Licht en luchtig

Dat Partage een stek in de Gentse Volderstraat zou krijgen, werd iets meer ad hoc besloten. Marijn zag het pand plots vrijstaan en hij wist meteen dat hij het wou omvormen tot een restaurant. Beroepshalve is ie het natuurlijk gewoon om locaties een nieuwe bestemming te geven. Een maand na zijn Eureka-momentje was de klus dan ook al geklaard. Een maand? Dat kan niet anders dan slordig zijn? Neen hoor. Deze interieurarchitect weet van aanpakken en creëerde en lichtrijk, open, gezellig restaurant dat constant in beweging moet zijn. Net zoals de menukaart. Of de mooie tekeningen op het raam.

Praktische info

Partage is open van dinsdag t.e.m. donderdag voor lunch, koffie en taart vanaf 12u tot 15u. Op vrijdag en zaterdag van 12u tot 21u30. Op koopzondagen zet Partage ook z’n deuren open.

Tekst Isa Naeyaert

nog meer: Hotspots