Op (kerst)wandel door Antwerpen

Wie wordt er nu niet gelukkig van al die Jingle Bells-muziek en fonkelende lichtjes? Duffel jezelf goed in en kom naar Antwerpen om er de kerstsfeer op te snuiven. Geen zin om de drukke winkelstraat te trotseren? Ga dan kerstshoppen bij deze leuke pop-up!

A better blend

Heuglijk nieuws voor iedereen die een hekel heeft aan overvolle winkelstraten en 13-in-een-dozijn-cadeautjes. De Belgische ondernemers Sofie Vertongen (Phyt) Anouk Taeymans (byANOUK) en Sophie Peelman (Sternum) slaan de handen in elkaar voor A Better Blend; een kerstpop-upshop waar je onmogelijk met lege handen naar buiten kan gaan. Anouk, Sofie en Sophie selecteerden ondernemers en merken die samen een mooi, uitgepuurd geheel vormen. Ze willen met A Better Blend een tegengewicht bieden op de typische feestchaos in de winkels.

Naast hun eigen producten verkopen de drie power ladies nog 25 andere merken. Zo vind je er onder andere Self, SMEG, Volmer en Melanie Van Dooren. Leuk weetje: ook Dorothee van The Fresh Light verkoopt er kerstkaartjes!

Praktisch

Van 1 t.e.m. 31 december
Alle dagen van 10u tot 18u30, behalve 25 december
Oude Habitat-pand, Beddenstraat 2, 2000 Antwerpen

antwerpen kerstmarkt antwerpen kerstmarkt

antwerpen kerst route

7 x kuieren op de kerstmarkt

  1. Het officiële startschot van alle winterpret wordt op 10 december om 17u gegeven op de Groenplaats. Belgisch kunstschaatser Kevin Van der Perren steelt er de show op de ijspiste. Om 20u30 brengen de zoetgevooisde stemmen van Scala & Kolacny Brothers je in hogere kerstsferen aan de Scheldekaaien.
  2. Van 3 december tot 15 januari toveren Chinese kunstenaars ZOO Antwerpen om tot het sprookjesachtige China Light ZOO. Wandel door de dierentuin in het donker en ontdek een fantasiewereld vol lichtgevende dieren, bloemen en mythische wezens. Info en tickets via Zooantwerpen.be
  3. Ga een potje kussen onder de maretak op de Grote Markt. Tip: hij hangt in het verlichte IGLOO-kunstwerk.
  4. In de botsauto’s rijden en daarna smoutebollen eten. Laat je innerlijke kind nog eens naar buiten op de winterfoor aan de Jordaenskaai (ter hoogte van Het Steen).
  5. Bekijk Antwerpen vanuit een ander perspectief. Koop een kaartje voor het reuzenrad op het Steenplein en geniet van de Antwerpse skyline vanop 55 meter
  6. Schaats een rondje op de overdekte ijspiste op de Groenplaats. Onder het waakzame oog van Rubens. Naast de piste is een terras met winterbar om terug te ontdooien.
  7. Hoezo, Antwerpen heeft geen bergen? De winterse roetsjbaan op het Steenplein doet anders vermoeden. Roetsj met je band zo snel mogelijk naar beneden. Eén ritje kost 2 euro.

De lekkerste chocolademelk

Tijd voor een chocolicious break! Ga je ijspegeltjes opwarmen bij Barnini in de Oudevaartplaats 10. Wie barnini zegt, zegt ook bagels. Misschien niet de beste match met je chocomelk, maar wél lekker. Open van maandag tot zaterdag van 8u tot 19u. Zondag open van 8u tot 17u.

Goede voornemens

Aah daar zijn ze weer: die goede voornemens. Een nieuw jaar is voor veel mensen een keerpunt. Om meer te gaan sporten bijvoorbeeld. Voel je je geïnspireerd door de twinkelende lichtjes in Antwerpen? Schrijf je dan meteen in voor de Nieuwsjaarsrun op 8 januari; een mooie natuurloop langs het Sint-Annastrand en het Sint-Annekesbos. Da’s graaf!

Vuurwerk

Start 2017 met een knaller. Op de busparking, de wandelbrug aan het Zuiderterras en op de Boeienweide op Linkeroever heb je op 31 december vanaf middernacht het beste zicht op het vuurwerk. Het feest start al om 23 uur met een verrassingsoptreden.

Bron beelden A Better Blend: Dorothee Dubois (The Fresh Light) | Tekst Isabelle Naeyaert

nog meer: Hotspots