Op de thee bij Tea by Teacoach Ken in Antwerpen

Theesommelier Ken Calandar heeft een missie: hij wil thee van z’n saaie, duffe imago af helpen. Dus schreef hij er een boek over én opende een hippe tearoom in hartje Antwerpen.

tea by teacoach Ken in Antwerpen

Sexy imago

We associëren thee vooral met ziek zijn en thuis op de zetel zitten. Onterecht, vindt theesommelier Ken Calandar. Theedrinken past helemaal in de trend van een gezondere levensstijl. Het drankje hydrateert, bepaalde soorten thee zitten bomvol antioxidanten én het is een gezond alternatief voor koffie. Eerder dit jaar bracht Teacoach Ken ‘Tea is sexy’ uit. En dat mag je vrij letterlijk nemen: in dat boek nemen schaars geklede BV’s de meest verleidelijke poses aan met een kop thee. Daarnaast lees je een heleboel tips en informatie over het perfecte kopje thee en waarom dat zo gezond is.

Vliegende kopjes

Bij zo’n sexy boek hoort natuurlijk een hippe plek om te genieten van een lekkere kop thee. Dus opende Teacoach Ken een eigen theesalon in hartje Antwerpen. Hier geen knipoog naar de bomma, maar een roze interieur met tropische accenten (Flamingo’s! Junglebehang!), fluwelen zetels en gouden tafeltjes. Dé blikvanger? Vliegende kopjes thee met roze vleugels die aan het plafond bungelen. Let vooral ook op het ene kopje dat uit de bocht ging en tegen de muur pletste. Behalve een inspirerend interieur vind je hier ook 90 verschillende soorten biologische thees en leuke accessoires voor je eigen theemoment thuis. Niet zo’n theeliefhebber? Dan kun je ook genieten van lekkere koffie of een goed glas wijn. Mét zoetigheden erbij, natuurlijk!

Nog op zoek naar andere hotspots in Antwerpen? Wij hebben ze hier voor jou verzameld!

Praktisch

Jezusstraat 34, 2000 Antwerpen.
Open: dinsdag tot zaterdag van 11u tot 17u30.
Info: www.teabyteacoachken.be.

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: Hotspots