Oh oh, waarom je nú op citytrip naar Den Haag wilt

beeld vtwonen Beeld

Flaneren langs de Hofvijver, van winkel naar winkel struinen over het Noordeinde en binnen tien minuten met de tram op het strand staan. Een citytrip Den Haag heeft alle ingrediënten in zich om een succes te worden. Dit is de lange lijst met redenen waarom je richting die stad achter de duinen wilt.

Lees verder onder de advertentie

Foto: @kloe_likes via @denhaagbinnenstad

Als je op citytrip Den Haag gaat, dan voelt het bijna alsof je niet meer in Nederland bent. Om je heen hoor je gesprekken in het Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans en in winkels begroeten ze je vriendelijk met een goodmorning of welcome. De stad is schoon, voelt rustig en vooral ook ruim. Bij een bezoek aan het Noordeinde zigzag je niet eindeloos tussen de mensenmassa door, maar heb je ook echt de tijd om even stil te staan en dat beeldige behang van Arte in een etalage te bekijken.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

@bookstorindenhaag

beeld vtwonen Beeld

@stoop_furniture

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

@byronjonesinteriors

Winkel in, winkel uit

Loop vanaf het Noordeinde door naar de Hoogstraat, steek over naar de Venestraat en je hebt ze allemaal te pakken. Dille&Kamille, Zara Home, Sissy Boy en tot slot Arket. Het zijn geen Den Haag-only winkels, maar het zijn adressen die je toch graag meepakt bij een dag winkelen. Het is daarom wel zo efficiënt dat ze allemaal binnen wandelafstand zitten. Naar Dille&Kamille voor je keukengerei, een stop bij Zara Home voor het geweldige glaswerk, door naar Sissy Boy om kandelaars en tafelboeken in te slaan en naar Arket voor een kaneelbroodje, de vazen en dekens.

Lees verder onder de advertentie

Tussendoor maak je absoluut een stop op het Noordeinde bij Bookstor voor een kop koffie én een goed boek. De beste combi als je het ons vraagt. De boekenwinkel is 101 jaar oud en absoluut een lievelingsplek van de locals. En als je daar toch in de buurt bent, Stoop Furniture is één van de mooiste interieur hotspots in Den Haag. Hier tref je niet het duizend-in-één-dozijn interieur, maar een collectie waar de liefde vanaf spat. Net als bij Byron&Jones op nummer 132. Alleen de etalage is al zo mooi dat je er bijna aan blijft plakken, maar dat kan ook komen door die gecurvde, roomwitte bank in de showroom.

beeld vtwonen Beeld

@secretgardenbakerynl

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

@wearebartine

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

@confettidenhaag

LEES OOK
Fraaie interieurwinkels in Antwerpen

Van ’s ochtends vroeg…

Den Haag zit ruim in de goede restaurants. Op elk plein en op iedere straathoek is het goed eten, drinken en logeren. Het leuke is dat je deze hotspots ook gewoon middenin het centrum treft. Begin de dag in het Hofkwartier bij het hippe Confetti met een ontbijt. Wat dacht je van overheerlijk brood met smashed avocado en (vegan) feta? Na het museum of het afvinken wat winkels is Secret Garden aan de beurt, want daar wacht een verrukkelijk stuk cheesecake je op. Met een beetje mazzel zit je op een zuurstokroze stoel in de zon van iets zoets te genieten. Calculeer die pauzes met precisie in, want het is nog moeilijk kiezen tussen al die leuke hotspots op je citytrip Den Haag. Bartine is in ieder geval een bezoek waard. Lunch met een pita sabich of sandwich met huisgemaakte kipsalade. Het is hier trouwens niet mogelijk om te reserveren, maar je bent juist welkom om altijd aan te komen waaien.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

@foodhallen.denhaag

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

@jamey_bennett

beeld vtwonen Beeld

@dekxels

Lees verder onder de advertentie

…tot ’s avonds laat

Pijn in de voeten van het winkelen? Ga naar de Foodhallen van Den Haag. Het ligt slim verstopt aan de Haagsche Bluf achter de Venestraat. Het handige is dat je hier voor iedereen iets lekkers vindt en een bezoek is ook nog eens pure inspiratie als je van een kleurrijk interieur houdt. Tip: met een fles wijn in de koeler op tafel hoef je alleen maar af en toe iets lekkers te halen bij een keuken naar smaak. Nu we toch aan het delen zijn, bij Jamey Bennet aan de Plaats is dit makkelijk voort te zetten bij het diner. Installeer je op één van de lange Chesters en bestel maar. Van de tonijnpizza met truffel, Iberico buikspek en spicy korean ribs krijg je in ieder geval geen spijt. Restaurant Dekxels is een aanrader als je van een mix tussen Asian streetfood en fine dining houdt. Voor cocktails ga je naar Ultramarijn, de Gold Bar of het dakterras van Bleyenberg. Wil je het laat maken? De Oude Molstraat heeft genoeg gezellige kroegen om uit te kiezen en om de hoek bij het Binnenhof ligt het Plein, waar het altijd tot in de vroege uren rumoerig blijft.

LEES OOK
Fijnste adressen voor een citytrip Parijs

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

@staybridgesuitesthehague

beeld vtwonen Beeld

@thecollector_thehague

Lees verder onder de advertentie

Het beste idee van een citytrip Den Haag: blijf logeren

Tussen de ambassades ingeklemd zitten de Staybridge Suites met uitzicht op de fontein in de Hofvijver, het Mauritshuis en het Binnenhof. In de lobby met het hoge, glazen plafond is altijd reuring, van het ontbijt in de woonkamer tot je uiteindelijk naar bed gaat. Open de deur naar je hotelkamer en het lijkt even alsof je een interieurwinkel van Made binnenloopt. De kamers zijn zo gevaarlijk mooi, dat je meteen de kleurcodes van het diepe donkerblauwe behang vraagt aan de receptie. Is retro meer jouw stijl? Tegenover de Foodhallen ligt The Collector. En als je niet verder kijkt dan de tegels op de vloer en bistrostoelen op het terras, dan zou het zomaar Frankrijk kunnen zijn.

Oh oh Den Haag, wat ben je origineel en leuk. En een citytrip Den Haag is natuurlijk pas compleet als je nog even afsluit met een lange strandwandeling aan zee.

Bron: Verschillende restaurants, winkels en hotels in Den Haag

Lees verder onder de advertentie