Maurice: koffie sippen in hogere sferen

In de categorie ‘unieke koffiebars in Vlaanderen’ staat Maurice in Antwerpen met stip op één. Hier sip je romige lattes, geniet je van een uitgebreide brunch of doe je je te goed aan een gezonde salade in… een voormalige kerk! 

In de naam van de (groot)vader

Voor heel wat onder ons is koffie een heilig goed. Veronique Lessen en haar partner in crime Yindra Cox doen die status nu alle eer aan met hun Maurice Chapel, hun unieke koffiebar in de Antwerpse Sint-Annakerk. Het pand werd volledig gerenoveerd en kreeg een maagdelijk witte aankleding. Hier en daar pronken blauwe bloemen aan de muur die een verlengde zijn van het schattige opa-servies waarop al het lekkers geserveerd wordt. Veronique’s opa Maurice blijft trouwens nog steeds het gezicht van en de inspiratie achter de koffie- en brunchbar die zijn naam draagt.

Veronique’s opa Maurice blijft nog steeds het gezicht van en de inspiratie achter de koffie- en brunchbar die

zijn naam draagt

Op het menu

Op weekdagen kan je bij Maurice terecht voor ontbijt of lunch. Op de kaart staan niet alleen eiergerechten, pannenkoeken, verschillende boterhammen en salades maar ook toast, tarte tatin en porridge. Tijdens het weekend word je er verwend met een uitgebreide brunch zoals opa Maurice hem graag had: een gezonde mix van traditionele en niet zo traditionele gerechten. Starten doe je met een heerlijke mimosa. Cheers!

Praktisch

Korte Nieuwstraat 22, 2000 Antwerpen

Open: maandag tot en met vrijdag van 9u tot en met 17u; zaterdag en zondag van 10u tot en met 18u; gesloten op woensdag

Meer info via mauricebar.be

Nog meer Antwerpse hotspots? Je vindt ze hier

Fotografie: Véronique Leysen | Tekst: Amélie De Rycke

nog meer: Hotspots