12x knusse strandtenten om na een winterse strandwandeling neer te strijken

Eerst uitwaaien en daarna opwarmen. Of andersom. Bij deze strandtenten, in Nederland, die het hele jaar rond open zijn is het goed toeven op de koudere dagen. Al is het alleen maar door die flinke toef slagroom op je warme chocolademelk.

Unsplash

Paal 19

Ver weg van het drukke centrum van de Koog, kun je hier, bij Paal 19, heerlijk tot rust komen aan het Texelse strand. Deze schoonheid ziet er niet alleen gezellig uit, de menukaart is ook verrukkelijk. Schuif aan voor lunch na een verfrissende strandwandeling of warm op met een lekkere kop chocolademelk.

Aloha

Veel hout, een flink portie Hawaï en vooral die ongedwongen sfeer, dat is Aloha Beach. Bij dit gezellige strandpaviljoen in Wijk aan Zee staat er in de winter bijna elk weekend wel iets leuks op de agenda. Zoals een ontspannende yogales op zondagochtend. Maar je kunt er ook gewoon terecht voor een lekkere Surfer’s Bowl bij het ontbijt.

Aloha Beach

De Republiek

In Bloemendaal bij de Republiek voelt binnen als buiten en buiten als binnen. Het interieur is au naturel en lijkt bijna het verlengde van de natuur. Het strandpaviljoen schurkt tegen het mooie Zuid-Kennemerland aan, waar je jezelf onder het wandelen soms even niet in Nederland waant.

Paviljoen Noord

In Bergen aan Zee is het thuiskomen bij Paviljoen Noord. De fijne muziek, de open haard, het uitzicht op zee, alles voelt als een warm welkom. Extra leuk: het servies en sommige ingrediënten zijn te koop in hun winkel in het dorp. Dat is wat je noemt gevaarlijk lekker.

Club zand

Elke winter ondergaat Club Zand in Castricum een metamorfose, met als resultaat een heus winterhouse. Het haardvuur knappert, bij de koffie komt een romig stuk carrotcake en de bank gevuld met kussens nodigt uit om lekker te loungen. Dit is het betere wintergevoel.

Club Zand
Club Zand

The Coast

Pal voor The Coast in Monster ligt een schiereiland van zand in zee, de bijzondere Zandmotor. Na een wandeling over het strand word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht vanuit je luie stoel bij de openhaard. Tip: de appeltaart is te lekker om te laten staan.

The Coast

De waterreus

Strandrestaurant De Waterreus is een begrip in Scheveningen. Het is heerlijk loungen aan de houten tafels met zachte, comfortabele stoelen. De witte shutters geven het precies genoeg strandgevoel, terwijl je opwarmt bij de grote haard. Zelfs met windkracht zeven en regen is het hier goed toeven.

De Waterreus
De Waterreus

Nomade Beach House

Op een zonnige, winterse dag de zon zien zakken in de zee, dat kan bij Nomade in Noordwijk aan Zee. Je verdwijnt in de knusse banken en ondertussen staat de tafel vol met lekkers uit de Midden-Oosterse keuken om te delen. Dit is een plek voor de nomaden die graag tot rust komen aan het strand.

Beachclub The Sunset

Het is vanuit de verte al duidelijk waar je moet zijn, want Beachclub The Sunset op Ameland ligt bijna aan de voet van de vuurtoren. Pak de fiets en trap de kilometers weg voor een smakelijke chocolademelk met een Nobeltje bij het haardvuur. De plaatselijke likeur waar je vast en zeker van opwarmt. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de zonsondergang hier bijna te mooi is om aan te zien.

Strandclub Zee

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust is Strandclub Zee in Scharendijke een prima plek om de winterse dagen door te brengen. Neem in plaats van iets warms eens een ijskoffie met karamel, daar krijg je de ouderwetse Koetjesreep als garnering op de slagroom. Het haardvuur knappert al gezellig als je binnenkomt bij het paviljoen op palen in zee.

Zuid zuid west

Renesse heeft waarschijnlijk het beste bewaarde geheim onder de strandpaviljoens in huis. Je moet even wat meters maken over het strand, maar dan wacht de glühwein je op bij Strandpaviljoen Zuid Zuid West. Deze kleurrijke, knusse plek is het hele jaar door open voor de lunch, borrel of diner. En met een beetje geluk krijg je daar soms ook live muziek bij.

Paviljoen de Jongens

De plek aan zee waar je taart van Holtkamp eet, warme glühwein drinkt en elke dag mag aanschuiven voor een stevig ontbijt, lekkere lunch, beste borrel of uitgebreid diner. Bij De Jongens in Bergen aan Zee is het altijd knus, altijd kneuterig en voelt het altijd als thuiskomen.

nog meer: Hotspots