Junglefever bij plantenkaffee Broesse in Gent

Plant lady is the new cat lady. Broesse Gent omarmt deze levenswijsheid ten volle. Planten, bij voorkeur tropische, tieren hier welig. Ga mee op verkenning in het groen. Da’s plantastic!

Plantenkaffee: nieuw in België

Broesse is het tropische plantenkaffee van Brent Delhaye en Celine Vandenberghe in de Baudelostraat in Gent. In hun winkel bieden ze niet alleen planten en plantenaccessoires aan, maar ook kennis. Over hoe je dat tropisch groen moet verzorgen, verpotten of bewateren. Broesse noemt zichzelf een plantenkaffee. Neem dan gerust letterlijk: met een koffie, cocktail of pintje in de hand leren Brent en Celine je hoe je die Xanadu of Gynura in leven houdt.

Het concept van plantenwinkel annex café is nieuw in ons land, maar niet in Berlijn. Na een bezoek aan een gelijkaardige conceptstore in de Duitse hoofdstad was het zaadje geplant bij Brent en Céline. Hij miste groen om zich heen en zij was dan weer gefascineerd door de flora van Thailand. Ze moesten dus niet lang nadenken over een concept toen ze besloten samen in zee te gaan.

Planten te huur

Celine beheert de Broesse-bar en Brent zorgt voor de planten. Daarnaast houdt het duo zich ook bezig met plantenverhuur. Omdat winkels en horecazaken vaak planten in hun interieur willen, maar niet weten hoe ze eraan moeten beginnen. Broesse verhuurt de planten voor drie maanden en komt langs voor de nodige verzorging.

Tip: net ecocheques op het werk gekregen? Je kunt ze ook besteden bij Broesse.

Praktisch

Baudelostraat 13, 9000 Gent
Open van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 19u.
Meer info via de website

Fotografie Monica van Gorgeous Ghent | Tekst Isa Naeyaert

nog meer: Hotspots