Heerlijk tot rust komen in boetiekhotel Enso in Knokke-Heist

Voor Tim De Taeye en Tine Vanparijs was het duidelijk wat nog ontbrak in hun thuisstad Knokke-Heist: een hip boetiekhotel. En dus besloten ze er zelf eentje te openen. Bij Enso Boutique Hotel aan het Albertstrand ben je dan ook aan het juiste adres voor een zalige nachtrust in een unieke setting!

Enso is een populair zen symbool dat staat voor

kracht en elegantie

Een beetje Japan in Knokke

De architectuur van het hotel werd door Tim verzorgd, het vormgeven was voor Tine. Hij liet zich hiervoor inspireren door de Japanse interieurstijl, die vrij sober en licht oogt. Bovendien is ook het concept achter het hotel, net als de naam, gebaseerd op de Japanse esthetiek. Enso is namelijk een populair zen symbool dat staat voor kracht en elegantie, twee woorden die dan ook perfect de vertrekken van het hotel omschrijven. Zowel in de kamers als in de gemeenschappelijke ruimtes werd voor een overwegend zwart-wit kleurenpalet gekozen, hier en daar aangevuld met kleurrijke details. Allesbehalve klassiek, en dat was exact de bedoeling!

Van ontbijt tot afternoon tea

Ook wanneer je er niet overnacht, ben je hier meer dan welkom. In het Enso restaurant kan je ’s ochtends terecht voor een ontbijt of brunch met onder andere toast avocado, smoothiebowls en American pancakes. ’s Middags loop je ’r binnen voor een smakelijke lunch en vanaf 14u zit je in de lounge goed voor een typisch Britse afternoon tea met sandwiches en scones. Of je hier nu komt als hotelgast of enkel komt binnenwaaien voor een drankje, de gastheer en -vrouw leggen je met plezier in de watten!

Nog wat tijd over in Knokke, bezoek een van deze hotspots in de buurt.

Praktisch

Elizabetlaan 185, 8300 Knokke-Heist
Meer info via https://ensohotel.be/

Credits beelden: Lorrie Works | Tekst: Amélie De Rycke

nog meer: Hotspots