Fragma, een oase van rust in hartje Leuven

Leuven heeft er sinds kort weer een toprestaurant bij. In Fragma laat chef Kevin laat zich inspireren door de Franse en Nordic keuken. Je kan er kennismaken met zijn eigenzinnige visie op lekker eten en gezellig tafelen.

Een verfijnd geheel

Eerder dan zich te verliezen in details en perfectionisme, wil Kevin eerlijk, intuïtief, natuurlijk en pretentieloos koken. Niet dat de chef geen puntjes op de i zet, integendeel. In Fragma wordt een verfijnd en wisselend menu geserveerd, geïnspireerd door de seizoenen en met invloeden van over heel de wereld, gaande van Frans en Nordic tot Peruviaans. Aan de toog – die uitkijkt op de open keuken – proef je de nieuwste try-outs van het keukenteam. Kevin houdt van pure, eenduidige gerechten en van herkenbare ingrediënten die voor een samenhangende smaakervaring zorgen. De naam ‘Fragma’ is dus niet zomaar gekozen: hij verwijst naar kleine stukjes (of fragmenten) die samen een geheel vormen.

Rust in de stad

Die visie is trouwens de rode draad doorheen heel het restaurant. De immense tuin – maar liefst veertig meter diep – werd opgedeeld in verschillende plateauterrassen. Zo wordt een knusse binnentuinsfeer gecreëerd , ver weg van alle stadslawaai. Het interieur is dan weer een clash van traditioneel en modern. In de oude marmeren haard en de plafondsierlijsten herken je de statige herenhuischarme van het historische pand. In combinatie met moderne industriële details zoals zwart staal, ruw blank hout en ongepolijste muren krijgt Fragma een mysterieuze maar knusse uitstraling. Kortom: wil je ver weg van alle stadsdrukte genieten van een dinner of lunch date, dan zit je hier zeker goed.

Praktische info

Bondgenotenlaan 114, 3000 Leuven.
Open voor lunch van dinsdag tot donderdag tussen 12u en 14u. Open voor diner van dinsdag tot donderdag tussen 19u en 20u en op vrijdag en zaterdag tussen 19u en 21u.
Meer info via www.restaurantfragma.be.

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: Hotspots