5 hotspot terrassen in Brussel

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: de terrassen zijn weer open! Perfect want het mooie zomerweer is nu officieel op komst. Dit zijn de 5 fijnste hotspot terrassen in Brussel, van een rooftopbar in de binnenstad tot een authentieke bar met uitzicht op het kanaal Brussel-Charleroi en op de Vlaamse Poort.

La fabrique en ville

Walvis

In hartje Brussel, aan de Antoine Dansaertstraat 209, vind je Café Walvis. Een authentieke  Brusselse bar met uitzicht op het kanaal. Bij Café Walvis kun je genieten van verschillende tapa’s, cocktails en zelfs een lichte lunch of een brunch. Ook heeft de bar een uitgebreid assortiment aan Belgische bieren. Dus aan keuze zeker geen gebrek!

La fabrique en ville

La Fabrique en ville, een van onze persoonlijke favorieten, heeft het qua ligging niet slecht getroffen. Vlakbij een van de grootste winkelstraten in Brussel, de Louisalaan, en in het midden (yes, er middenin) van het Egmontpark, vormt deze hotspot de perfecte uitrustplaats na een dagje winkelen. Je kunt er in alle rust genieten van een van de uitstekende homemade drankjes of een verfrissende cocktail.

Bozart Café Victor

Wie fan is van de art-deco stijl moet echt reserveren bij Bozart Café Victor (Rue Ravenstein, 23). Op dit terras kun je genieten van een lekker drankje of een gezonde lunch in een impressionant kader. Het gebouw bestaat al meer dan honderd jaar en wordt beschouwd als een beschermd monument. Hoewel we de schitterende ruimtes voorlopig helaas niet van binnenuit mogen bezichtigen, is het zeker de moeite waard om eens een lekker wijntje te komen drinken op het terras met zicht op de prachtige voorgevel. 

Jardin Rooftop

Een andere favoriet die zeker niet in deze lijst mag ontbreken is Jardin Rooftop. Deze bar is gelegen in het midden van de stad, op het dak van het voormalige Actirisgebouw (Rue du Marché aux Poulets, 7). Terwijl je er geniet van een van de vele drankjes op de kaart, kijk je uit over de mooiste plekjes van onze hoofdstad: de Grote Markt, het Justitiepaleis én het Beursgebouw. Een unieke ervaring, dat staat vast.

Bar Zebra

Bar Zebra, gelegen in een van de meest bruisende buurten in Brussel (Place Saint-Géry, 33), is dé plek waar hippe Brusselaars na een lange werkdag samenkomen met vrienden en collega’s. Je drinkt er verfrissende drankjes omringd door leuke bars, terrassen en restaurants. Een deel van de tafels staat bovendien opgesteld onder de loofbomen waardoor je ook in de schaduw van je drankje kunt genieten. 

Tip: breng nadien zeker een bezoekje aan de Dansaertstraat, een must voor iedereen die van mode en design houdt!

Word jij blij van zo’n lijstje met terrassen in Brussel? Bij vtwonen zijn we gek op verrassende lifestyle-adressen. Iedere maand verklappen we onze favorieten in het blad. In België en Nederland, maar ook in het buitenland. En hoera: de allerleukste hotspots vind je ook online.

nog meer: Hotspots