3 groene plekjes in België die het bezoeken waard zijn

Trek je stapschoenen aan en verken deze unieke plekjes van eigen bodem. Speciaal voor jou zetten we enkele lenteproof hotspots op een rijtje!

De Tuin van de Kunstberg – Brussel

Wanneer je vermoeid bent van een dagje shoppen, is de Tuin van de Kunstberg dé plaats om even uit te blazen. Het parkje biedt een waanzinnig mooi uitzicht over de Brusselse skyline en door het hoogteverschil van maar liefst 40 (!) meter spot je op heldere dagen zelfs de Basiliek van Koekelberg en het Atomium. Nog niet overtuigd? De wandelpaden zijn omgeven door mooie bloemperkjes en lage buxushagen, waardoor je je in no time in een groene oase waant. Te midden van het bruisende stadsleven weliswaar.

Adres: Kunstberg, 1000 Brussel, België

Hallerbos – Halle

Jaarlijks zakken er duizenden toeristen af naar Halle om het sprookjesachtige Hallerbos te bewonderen. Als fervent natuurliefhebber heb je ‘r vast en zeker ook al van gehoord. Vanaf april verandert de bosbodem in een blauwgekleurd tapijt van boshyacinten en narcissen. Je zou ’t een wonderbos kunnen noemen, want het is één van de weinige plaatsen waar er zoveel hyacinten groeien. Wie in alle rust wil genieten van dit prachtige tafereel plant maar best een momentje vrij in de week. Let wel: blijf op de wandelpaden. Na 25 voetstappen op de hyacint zal er nooit meer een nieuw exemplaar teruggroeien! Wacht ook niet te lang met je uitstapje, want de massale bloemenzee is er slechts acht tot tien dagen. Meer info via www.hallerbos.be.

Adres: Hogebermweg (P1) – 1500 Halle

Vlinderschuur – Chimay

Ben je toch eerder op zoek naar een unieke, maar kindvriendelijke uitstap? Dan is La Grange aux Papillons – of simpelweg de Vlindertuin – in Chimay écht iets voor jou! De serre is gevuld met tropische planten en bloemen en kent wel 30 verschillende soorten vlinders. Je leert er ook enorm veel bij over het ecosysteem, de metamorfose van rups tot vlinder… Nog een extra duwtje in de rug nodig? Dan is het spotprijsje voor de inkom misschien wel iets. 4 euro voor je kleine spruit, 7 euro voor jou en er staat je een fijne en leerrijke dag te wachten!

Adres: Rue de l’Estree 4/A, Chimay 6461

nog meer: Hotspots