Hoe je jouw mooiste servies een plek in de spotlights geeft

beeld vtwonen Beeld

Stonden de borden en kopjes vroeger vaak achter gesloten deuren, tegenwoordig mag je je mooiste servies laten schitteren in de spotlights. Het is toch ook hartstikke zonde om die pronkstukken in een dichte kast te zetten? Het servies in het zicht staat bovendien gezellig en zorgt voor een instant huiselijke sfeer.

Lees verder onder de advertentie

Mix en match

De tijden van één complete serviesset zijn voorbij. Mix en match servies in verschillende vormen, maten en designs met elkaar. En vergeet niet om kleur toe te voegen aan de collectie. Op die manier krijgt het servies ook een grotere decoratieve waarde dan een compleet witte set. Wel zo leuk als je servies in het zicht wil plaatsen.

LEES OOK
Met deze borden steel je de show aan tafel

Op een plank

Of het nou op een plank in de keuken is of bij de eettafel: meer in het zicht ga je het servies niet krijgen. Stapel borden en kommen op elkaar en geef ze een plekje op een wandplank. Mix verschillende kleuren en materialen voor een speels effect en vergeet de plank niet af te stylen met een plant of stapel kookboeken.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Wandplank boven het aanrecht: praktisch én stijlvol

Voorbestemd

Servies heeft naast z’n looks ook gewoon een functie natuurlijk. Ideaal dus als het binnen handbereik staat. Zet die mooie mokken dus gewoon naast of op het koffiezetapparaat en plaats de serveerkommetjes naast de houten planken.

LEES OOK
4x uitstallen en opruimen

Lees verder onder de advertentie

Met doorkijk

Als je het servies dan toch in een kast wil zetten, doe dat dan in een daarvoor bestemde buffet- of vitrinekast. Er zitten dan wel deurtjes voor, maar door het glas kun je jouw bordencollectie en die mooie theepot alsnog bewonderen.

Laat het servies maar shinen…

Bron: foto 2: styling Marianne Luning, fotografie Hotze Eisma

Lees verder onder de advertentie