Go green! Zo mooi is een donkergroene eetkamer

beeld vtwonen Beeld

De eetkamer vormt vaak het hart van het huis. Daar hoort dus zeker een mooie, warme kleur bij. Wat dacht je van donkergroen? Een eetkamer wordt namelijk extra gezellig als hij wat donkerder is, op die manier doet kaarslicht zijn werk het allerbest. Er zijn verschillende manieren om groen toe te voegen aan het interieur: groots en bold of juist klein en subtiel.

Lees verder onder de advertentie

Gegarandeerd gezellig

Groen staat bekend als een rustgevende kleur. Hij doet het daarom goed in de slaapkamer, maar ook in de eetkamer is het fijn om je relaxed te voelen. Het is immers vaak de ruimte waar je de dag begint en afsluit. Om het rustgevende gevoel van groen nog eens extra te versterken gaan we in de eetkamer voor donkergroen. Dit geeft een wat mysterieuze en gemoedelijke draai aan de kleur.

LEES OOK
De invloed van kleuren

Niet alleen de muur

Voor een donkergroene eetkamer hoeven alle muren echt niet allemaal in deze tint te worden geschilderd. Een donkergroene eettafel is misschien wat lastig te vinden, maar wat dacht je van luxe velvet eetkamerstoelen in donkergroen? Deze donkergroene eetkamerstoelen zitten niet alleen heerlijk, maar maken ook de hele eetkamer instant warm en huiselijk. Heb je een antieke kast die wel een oppepper kan gebruiken? Schilder ‘m donkergroen!

Lees verder onder de advertentie

It’s all about the details

Naast een groene muur en groene meubels kun je het ook subtieler aanpakken en een paar mooie donkergroene accessoires toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan groene kaarsen of donkergroene borden. Maar ook een tafelkleed of een donkergroen kunstwerk aan de muur kunnen het verschil maken. Het handige aan accessoires is ook dat je ze zo weer omwisselt voor iets nieuws als je daar zin in hebt.

Shop alles voor een donkergroene eetkamer…

Bron: beeld: vtwonen 11-2017 | vtwonen.nl catalogus | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie