Eco Hotspots: Berlijn

Berlijn is één van de meest groene steden van Europa. Ook loopt zij voorop in ecologische benaderingen, systemen en politiek. Waar anders kunnen we de beste Eco Hotspots vinden dan in Berlijn? Wij zochten de Eco Hotspots: Berlijn voor je bij elkaar! Ga jij deze zomer naar een andere stad? De komende weken staan er andere steden in de agenda. Zo zochten we vorige week de leukste Eco Hotels van Parijs voor je uit en aankomende weken staan de Eco Hotspots: Barcelona en Londen op de planning!

eco hotspots berlijn eco-hotspots-berlijn2

Original Unverpackt

Een supermarkt waar geen verpakking te vinden is: je vindt het in Berlijn. Je neemt eigen bakjes en zakjes mee naar de winkel en schept zelf op hoeveel je nodig hebt. Op en top duurzaam! Je koopt nooit meer dan je nodig hebt. Én je blijft niet zitten met afval als karton, plastic, glas en blik. Maak het zelf mee en breng een bezoekje aan Original Unverpackt.

Grüne Erde

De Grüne Erde is een winkel in Berlijn die compleet in het teken staat van duurzaamheid. Bij deze Eco-Shop kun terecht voor woonaccessoires, verzorgingsproducten en kleding. Allemaal natuurlijke producten uiteraard.

Restaurant Veganz

In 2011 werd de eerste Veganz supermarkt geopend in Berlijn. Dit was de eerste biologische supermarkt in Europa. Deze supermarkt is geopend zodat mensen konden naproduceren wat zij in het restaurant Veganz geproefd hadden. Het restaurant onderscheid zich niet alleen door de kwaliteit van de gerechten, ook de inrichting, het comfort en de vriendelijkheid van het personeel spelen hierin een rol.

Le marché du Kollwitzplatz

Van maandag tot en met zaterdag vindt er een biologische markt plaats op het Kollwitzplatz. Hier kun je biologische producten en vegetarische gerechten kopen. Deze kun je tijdens de wandeling over de markt nuttigen. Ook zijn er kraampjes met handgemaakte producten te vinden. En alles is fair trade.

nog meer: