Doe eens duurzaam! De mooiste eco-cadeaus

Tafel Woood. Vaasje Jysk Beeld

Wat geef je iemand cadeau die meer dan tevreden is met wat hij heeft en bovendien graag zijn steentje bijdraagt aan een duurzamer leven? Lees vooral verder, want er valt best een duurzaam cadeau te vinden dat mooi én handig is.

Lees verder onder de advertentie

Woonaccessoires

Een vaas, kandelaar of kussen heeft iedereen wel en met iets nieuws op de proppen komen is best een uitdaging. Heb je toch je zinnen gezet op een duurzaam cadeau voor het interieur – omdat je naar een housewarming gaat of weet dat de jarige job er stiekem heel blij van wordt – dan zijn er altijd opties. Wat dacht je van een kamerplant, in het kader van groen doen? Een ecopot erbij, misschien nog een zak bio potgrond, en jij hebt het cadeau van de avond! En wat dacht je van deze ideeën?

Buitencadeaus

Zit jouw kennis het liefst met de handen in de aarde te wroeten? In de moestuinbak of de bloementuin? Dan is een tuinhulp voor een nog betere oogst volgend jaar geen gek idee. Sowieso zijn planten en bloembollen altijd goed, maar wat dacht je van een wormenhotel, compostbak of regenton? Dit zijn vaak aankopen waar je zelf even goed over nadenkt omdat ze een hap uit je budget zijn. Ze zijn daarom des te leuker om cadeau te krijgen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Zo kun je zelf composteren

Voor kookgekken

Iedereen die het milieu een warm hart toedraagt en zo duurzaam mogelijk leeft, is vaak ook een bewuste eter. En dat betekent in de praktijk zo min mogelijk zakjes en pakjes voor de maaltijd en volop verse ingrediënten, voor een lekkere en eerlijke maaltijd. Een handige keukenhulp kan dus zomaar een schot in de roos zijn voor de jarige.

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen special tiny houses | Fotografie Roos Oosterbroek dRaw studio 24