Mooi naturel: DIY paasdecoratie in landelijke stijl

Is jouw woonstijl landelijk of een tikkeltje klassiek, dan zul je tussen de standaard paasdecoratie niet snel iets van je gading vinden. Heb jij even geluk dat onze stylist Fietje met mooie naturellen en bruintinten in de weer is gegaan! Met als resultaat de mooiste DIY’s voor Pasen.

pasen diy tafelkleed
Kom (vtwonen.be), houten lepels (householdhardware). Houten bord privé.

Tafelkleed bestempelen

Fleur een oud tafelkleed of oude lap op door het te bestempelen. Gebruik daarvoor simpelweg eivormige aardappel die je doormidden snijdt. Dompel deze vervolgens in verf en begin te stempelen. Tip: gebruik textielverf, dan kun je het kleed wassen en de volgende Pasen weer op tafel leggen!

Ook leuk: de eieren in de schaal op de foto hierboven zijn ca. 45 min. in rode uienschillen gekookt. De gele in kurkuma.

Paashaas van karton

Kleine moeite, groots effect! Geknipt uit een oude kartonnen doos en van een kleurtje voorzien, krijg je hoogstpersoonlijk bezoek van de paashaas. Geef ‘m nog een hip hoofdsieraad, gemaakt van vilten balletjes uit de hobbywinkel, en die haas gaat nooit meer weg.

pasen diy decoratie
Kom (vtwonen.be)

Kip van ijzerdraad

Deze te-leuke kip van ijzerdraad prik je ter decoratie in knapperig vers paasbrood of in een stukje klei. Label eraan en je hebt voor iedereen zitplek geregeld! Gebruik voor het vormen van de kip een makkelijk buigbaar ijzerdraad.

NOG MEER DIY’S VOOR PASEN
Zo gepiept! Paasdecoratie in zwart-wit volgens Fietje

pasen decoratie tafel
Tafel en stoelen: de Machinekamer, tafelkleed, bestek, kandelaren, glazen, karaf, aardewerken kom vtwonen.be.

Feestelijke paasslinger

Die mooi gedekte tafel krijgt meteen de juiste paas-touch met een papieren slinger van jouw hand. De eitjes hebben we voor jou op een A4 gezet en je kunt er zoveel uitprinten als de slinger lang moet zijn. Een naaimachine is handig bij deze DIY, maar je kunt ze ook met naald en draad met een paar steken aan elkaar vastmaken. De beschrijving en gratis printable van de paaseieren vind je hier.

Knoop in je zakdoek

Een andere simpele truc die de tafel meteen wat landelijker maakt, is door ver weg te blijven van tuttig gevouwen servetten, maar ze daarentegen geknoopt op het bord te leggen. Scheelt nog strijken ook!

nog meer: diy