Hoedje van, hoedje van: 5 zelfmakers met papier

Papiersoorten in verschillende texturen (vliegerpapier.nl). Goudkleurige liniaal, rol golfkarton (sostrenegrene.com). Schaaltje van Society of Lifestyle (housedoctor.nl). Overig privébezit. Beeld

Papier is multi-inzetbaar én iedereen heeft het in huis. Of het nou is om de boodschappenlijst op te schrijven of een lamp in elkaar te knutselen: de mogelijkheden zijn oneindig. Ben je in een creatieve bui? Ga dan aan de slag met een van deze zelfmakers met papier.

Lees verder onder de advertentie

Persoonlijk feestje

Weleens bewonderend van dat mooie papier door je handen laten glijden in de hobbywinkel, maar geen idee wat je ermee zou kunnen? Wat dacht je van een diy feestslinger van papier? Hang hem langs de tafel of aan de muur en elk feestje wordt extra persoonlijk. Deze DIY van papier is ook een feestje om te maken!

LEES OOK
6x interieur ideeën voor papieren sfeermakers

Opvallende sfeermaker

Een van de opvallendere zelfmakers van papier. Dankzij het structuureffect is deze lampenkap een eyecatching sfeermaker in de keuken of boven de eettafel. Dé truc achter de vorm van de DIY hanglamp van papier? Een grote ballon!

Lees verder onder de advertentie

Keukenaanwinst

Droom je van een eigen moestuin? Daar heb je geen grote achtertuin voor nodig, een plekje in de keuken is al genoeg. Met deze DIY van kraftpapier geef je jouw kruidenpotjes een creatief jasje en de kruiden krijgen de volle aandacht. Misschien tipt het niet aan een echte moestuin, maar het is een leuke aanwinst in de keuken! Kraftpapier vind je vaak terug in de vorm van cadeaupapier of verpakkingsmateriaal.

LEES OOK
Makkelijke DIY’s met spullen die je al in huis hebt

Karton over?

Nog zo’n fijne lamp van papier, of eigenlijk karton. Deze lamp van karton zet je met een beetje handigheid vliegensvlug in elkaar. Karton kun je natuurlijk nieuw scoren in de hobbywinkel, maar er is ook een kans dat je thuis nog een doos hebt liggen. Van de pakketbezorger bijvoorbeeld. Hoe groter de doos, des te groter de kans dat je er zelf een lamp van kunt maken.

Lees verder onder de advertentie

Opvrolijken

Wat zijn ze vrolijk! Papieren pompons maken ons helemaal blij. Je kunt ze kopen, maar ook heel goed zelf maken. De bloemen-pompons maak je heel makkelijk van papieren servetten of crêpepapier. Kies zelf een mooi kleurenpalet en je kunt ze voor elke gelegenheid inzetten, of het nou voor verjaardagen, feestdagen of gewoon voor de leuk is.

Shop papier…

Bron: beeld: vtwonen 2020 DIY special 02 | Ontwerp & styling Marlies Does | Fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie