6x interieur ideeën voor papieren sfeermakers

beeld vtwonen Beeld

Weleens verlangend mooi papier door je handen laten glijden in de hobbywinkel, maar geen idee wat je ermee zou kunnen? Deze zes geweldige ideeën voor papieren sfeermakers zet je zo in elkaar.

Lees verder onder de advertentie
Papiersoorten in verschillende texturen (vliegerpapier.nl). Goudkleurige liniaal, rol golfkarton (sostrenegrene.com). Schaaltje van Society of Lifestyle (housedoctor.nl). Overig privébezit. Beeld
Sierdozen (pipoos.com). Papier (vliegerpapier.nl). Om op te hangen: Powerstrips (tesa.com).  Beeld

Papieren sfeermakers: de basis

Bij gespecialiseerde papierwinkels en hobbywinkels is er keus uit allerlei papier soorten. Bedrukt met sierdessins, met een ruwe textuur doordat er natuurlijke vezels in zijn verwerkt of handgeschept, van gerecyclede stoffen. Reserveer je er thuis een lade voor, dan kun je een mooie verzameling opbouwen en is het papier beschermd tegen zonlicht.

LEES OOK
3 DIY’s met zelfdrogende klei die in een mum van tijd klaar zijn

Nu alleen nog bloemen

Deze vazen met oren maak je makkelijk zelf. Leeg zijn ze prachtig als set op een plank of in een kast, maar er kunnen natuurlijk ook gedroogde grassen in. Of plaats er onzichtbaar een glazen vaas in, zodat er verse bloemen in kunnen.

Lees verder onder de advertentie
Vaas Ribbed, object van groen terrazzo (hkliving.nl). Papier terrazzo, lichtblauw, goud (vliegerpapier.nl).  Beeld
Bril (aceandtate.com). Onderste vel stevig crèmekleurig papier (vliegerpapier.nl). Overig privébezit. Beeld

Bij de hand

Kleine mappen zijn praktisch om papieren en foto’s in te bewaren, maar doen het ook goed als cadeauverpakking of presentatiemap. Deze maak je van afwasbaar papier: dat kan tegen een stootje en blijft lang mooi. Kijk hierboven de kunst af.

Aan tafel!

Deze feestborden hieronder maak je deels van gerecycled papier. De laatste laag is van papier met een mooie print. Voor de slingers links heb je alleen sierpapier, een schaar en naaimachine nodig. Plus een halfuurtje tijd.

beeld vtwonen Beeld
Papier met granitoprint, gouden print (vliegerpapier.nl). Dinerbord van keramiek(hkliving.nl). Overig privébezit. Beeld

Vakkundig

Stevig ribbelkarton is de basis voor deze set van twee kunstwerken. Door het in de lengte en de breedte op en over elkaar te plakken, ontstaat een spannend geheel.

Lees verder onder de advertentie
Papiersoorten (vliegerpapier.nl). Kraftpapier, blauw geribde doek (sostrenegrene.com). Theepot Bubble in kleur Sand (hkliving.nl). Overig privébezit. Beeld
Ribbelkarton, blauw doosje (sostrenegrene.com). Fauteuil Abaca (hkliving.nl). Om op te hangen: Powerstrips (tesa.com). Overig privébezit. Beeld

Dessin design

Maak een kamer persoonlijk met details die je zelf karakter geeft. Van een verzameling blikjes die met gedessineerd papier een set worden tot een lampenkap van karton die textuur toevoegt en voor warmte zorgt.

Muur versiering

Sommige plekken aan de muur hebben wat meer nodig dan een vintage poster of een andere mooie print. Namelijk: structuur en dieptewerking. Met dit driedimensionale DIY-wonder van papieren dozen maak je er iets bijzonders van.

Shop in de stijl van…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 2020 DIY special 02 | Ontwerp & styling Marlies Does | Fotografie Sjoerd Eickmans