5x DIY ideeën om met de kids te doen

Het is soms knap lastig om kinderen bezig te houden. Maar wat is er nu leuker dan samen de handen uit de mouwen te steken? Wij hebben 5 leuke DIY-ideeën om samen met kinderen te doen op een rij gezet.

DIY pennenbakjes

1. Pennenbak van blik

Maak zelf pennenhouders van blik. Print patronen of haal oud papier, gekleurde vellen en karton tevoorschijn, ga lekker knippen en plakken en versier de blikken zoals je zelf wilt! Met deze DIY is iedereen de hele middag zoet. En zeg nou zelf: dit is een stuk leuker dan recyclen.

vtwonen | 55 jaar jubileum klei versiering cadeau

2. Cadeaudoosje van klei

Maak van elke dag een feestje met deze cadeaudoosjes van klei. Maak er kleine cadeautjes van om weg te geven of zet ze als opbergdoosje op de kinderkamer. Even lekker kleien en je hebt het zo voor elkaar. Klei over? Maak daar vlaggetjes van en het feest is compleet.

vtwonen 05-2021 | schaar in de etui

3. Bestempeld etui

Berg alle stiften, potloden of los zwervende haarelastiekjes op in een zelfgemaakt etui. Het naaien moet je misschien even zelf doen, maar daarna kunnen jullie samen alle creativiteit kwijt in het bestempelen van het meesterwerk. In deze DIY-video zie je hoe je het etui zelf maakt.

vtwonen 2020 DIY special 02 | papieren slingers do it yourself
Papier (vliegerpapier.nl). Doos met stippen, rol wit papier; afwasbaar, rol bruin inpakpapier (sostrenegrene.com). Overig privébezit.

4. Feestslingers van papier

Een vakantiedag is perfect om samen te kokkerellen. Maak eens cupcakes met de kinderen. En wanneer ze aan het afkoelen zijn, maak je deze leuke vlaggenlijn om de cakejes – en de tafel – mee te versieren. Laat de kinderen de vlaggetjes maken en rijg ze daarna zelf aan touwtjes.

LEES OOK
Do it yourself: gevouwen kandelaar van klei

DIY messinglook letters

5. Maak je naam met messinglook letters

Fleur de kinderkamer op met messinglook letters van klei aan de muur. Want welk kind wil nou niet zijn of haar eigen naam aan de muur hebben hangen? Gebruik voor de letters klei, rol het plat en snijd de juiste letters uit. Spuit de letters met goudverf en het is nét of je messing letters aan de muur hebt hangen.

NOG NIET UIT GEKNUTSELD?
Met de vtwonen DIY special heb je altijd iets te doen

nog meer: diy