Jullie weekendplan staat hier vast tussen: 10x plezier met de familie

Wondr Experience Beeld

Zijn de weekendblokken op de familiekalender voor nog leeg, maar willen jullie wel iets ondernemen? Van ravotten in het bos tot een duik in het ballenbad; deze uitjes zijn leuk voor jong én iets ouder.

Lees verder onder de advertentie

1. Vrij aan het Veerse meer

De hoogte bedwingen in het klimbos of je vaste hand oefenen onder het boogschieten. Kanoa is de stek voor al je avonturen buitenshuis. Na afloop zie je de zon zakken in het meer, terwijl je nageniet in de bosbar.

Kanoa Beeld

2. Kunst kijken

Een museum saai? Niet als je naar het Voorlinden Museum gaat. Dit is de plek waar de kleinsten veranderen in kunstliefhebbers. Vergaap je aan gigantische mensen en bekijk de wereld door de ogen van een zwembad.

Lees verder onder de advertentie
Voorlinden Museum Beeld

3. Loeileuk logeren

Als je de gordijnen ’s ochtends opendoet, dan sta je oog in oog met de nieuwsgierigste Aagjes van het veld. Elke bungalow bij Koe in de Kost heeft namelijk een levensechte eigen koe. Hier beleef je het echte boerenleven.

4. Langzaamaan achtbaan

Voor deze achtbaan net over de grens in Duisburg is niemand te klein. Al wandelend maak je achtjes in de Tiger & Turtle. Extra bijzonder: de enorme wandelachtbaan is ’s avonds verlicht, waardoor het een schouwspel op zich is.

Lees verder onder de advertentie
Tiger & Turtle Beeld

5. Verwonderen

Een duik nemen in een diep bad gevuld met roze spekjes, knuffelen met de grootste teddyberen en over de baan zwieren op rolschaatsen. Als er één plek geschikt is om je te verwonderen, dan is het bij Wondr Experience in Amsterdam Noord.

Wondr Experience Beeld
Lees verder onder de advertentie

6. Zeehonden spotten

Schelpen zoeken, slik trappen en in het echt zeehonden spotten aan de Waddenzee. Net over de dijk bij Pieterburen start de wadlooptocht voor het hele gezin. De tocht is op maat gemaakt voor kinderen vanaf zes jaar, met als bekroning aan het eind een wadloopdiploma voor de kleinste wadlopers.

7. Blotevoetenpad in België

Laat die stevige schoenen maar thuis, want we gaan wandelen. Aan het blotevoetenpad in Lieteberg komt geen wandelschoen te pas. Blootvoets over houten snippers, door de modder, over kleine stenen, door het water én zelfs over schelpen. In de voormalige zandgroeve van Nationaal Park Hoge Kempen ligt een bijzonder blotevoetenpad van drie kilometer lang. Het is voor zowel kinderen als volwassenen een waar avontuur!

Lees verder onder de advertentie

8. De wereld op z’n kop

Een museum dat voelt alsof je letterlijk door Instagram wandelt, dat is The Upside Down in Amsterdam. Hoog opgestapelde freakshakes, de mooiste muffins en studio’s waar je de wereld letterlijk ondersteboven bekijkt. In het ene decor sta je in een privéjet, terwijl je in de volgende omringd wordt door Mondriaan. Als één plek de titel instagrammable hoort te krijgen, dan is het wel dit museum.

Lees verder onder de advertentie

9. De planeet ontdekken

Een wereldverbeterende uitvinding doen, de onderwaterwezens uit de diepste zee van dichtbij bekijken of leren waarom insecten op het menu zo gek nog niet zijn? In Den Haag kan het bij het Omniversum. In de indrukwekkende Dome zie je onze planeet van haar mooiste kanten. Als je toch op bezoek bent, pak dan ook meteen de tentoonstelling Groene Camera 2022 over natuurfotografie mee.

10. De boom in

Wie droomt er niet van slapen in een boomhut en wakker worden in het bos? Daar weten ze op vakantiepark Miggelenberg raad mee. Dit tree house heeft een uitkijkpunt, een haard om bij op te warmen én een glijbaan om vanaf grote hoogte naar beneden te zoeven. Nu is het alleen nog de vraag wie als eerste gaat: de ouders óf de kinderen?

Lees verder onder de advertentie

Bron: tekst: Adeline Mans