5x DIY ideeën om met de kids te doen

beeld vtwonen Beeld

Het kan soms knap lastig zijn om kinderen bezig te houden, maar wat is er nou leuker dan samen de handen uit de mouwen te steken? Deze vijf DIY-ideeën zijn leuk en makkelijk genoeg om met de kinderen te doen. Aan de slag!

Lees verder onder de advertentie

1. Pennenbak van blik

Maak zelf pennenhouders van blik. Print patronen of haal oud papier, gekleurde vellen en karton tevoorschijn, ga lekker knippen en plakken en versier de blikken zoals je zelf wilt. Met deze DIY is iedereen de hele middag zoet. En zeg nou zelf: dit is een stuk leuker dan recyclen.

beeld vtwonen Beeld

2. Cadeaudoosje van klei

Maak van elke dag een feestje met deze cadeaudoosjes van klei. Maak er kleine cadeaus van om weg te geven of zet ze als opbergdoosje op de kinderkamer. Even lekker kleien en je hebt het zo voor elkaar. Klei over? Maak daar vlaggetjes van en het feest is compleet.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

3. Bestempeld etui

Berg alle stiften, potloden of los zwervende haarelastiekjes op in een zelfgemaakt etui. Het naaien moet je misschien even zelf doen, maar daarna kunnen jullie samen alle creativiteit kwijt in het bestempelen van het meesterwerk. In deze DIY-video zie je hoe je het etui zelf maakt.

Papier (vliegerpapier.nl). Doos met stippen, rol wit papier; afwasbaar, rol bruin inpakpapier (sostrenegrene.com). Overig privébezit. Beeld
Lees verder onder de advertentie

4. Feestslingers van papier

Een vakantiedag is perfect om samen te kokkerellen. Maak eens cupcakes met de kinderen. En wanneer ze aan het afkoelen zijn, maak je deze leuke vlaggenlijn om de cakejes – en de tafel – mee te versieren. Laat de kinderen de vlaggetjes maken en rijg ze daarna zelf aan touw.

LEES OOK
10x plezier met de familie

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

5. Maak je naam met messinglook letters

Fleur de kinderkamer op met messinglook letters van klei aan de muur. Want welk kind wil nou niet zijn of haar eigen naam aan de muur hebben hangen? Gebruik voor de letters klei, rol het plat en snijd de juiste letters uit. Spuit de letters in met goudverf en het is nét of je messing letters aan de muur hebt hangen.

NOG NIET UITGEKNUTSELD?
Met de vtwonen DIY-special heb je altijd iets te doen

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie