De perfecte vloer voor jouw keuken

De vloer speelt een sleutelrol in je keuken. Onderhoudsvriendelijk is essentieel, maar het oog wil ook wat. Moeilijk kiezen? Wij verzamelden goede voorbeelden voor een prachtige keukenvloer.

vloer keuken keramisch

Keukenvloeren: ruime keuze

De vloer in de keuken krijgt het vaak extra hard te verduren. Vet, vuil, kruimels … belanden met regelmaat op de grond. Wie graag kookt weet dat de vloer niet proper blijft. Een onderhoudsvriendelijke, duurzame vloer kiezen, is dus de boodschap. Nu de open leefkeuken steeds meer in opmars is, is het logisch dat de vloer doorloopt. Zo bereik je een harmonieus geheel en verkrijg je een optimaal ruimtelijk effect. De keukenvloer moet dus enerzijds sterk zijn, maar idealiter ook huiselijk. Gelukkig is de keuze groot. Hout, gietvloer, keramische tegels, cementtegels, natuursteen … er is voor elk wat wils.

Keramische tegels (met betonlook)

De betonlook is populair is in de keuken, dat merken we ook aan de tegels. Tilestone Fossil Grey (Impermo) is een keramische vloertegel met betonlook. Ga voor grote tegels zodat het gietvloereffect groter wordt. De keramische tegels scoren verder erg goed qua onderhoud.

vloer keuken gietvloer

Gietvloer

Een naadloze vloer past perfect in de open leefkeuken. De vloer loopt gewoon door van keuken- tot woonkamerzone. Zo verbind je alle ruimtes optisch mooi met elkaar en vormt alles een geheel. Een gietvloer past bij verschillende stijlen, van klassiek tot modern. In nieuwbouwprojecten kan je kiezen voor polybeton, maar er zijn ook verschillende gietvloeren mogelijk: van granito, over epoxy, tot cementgietvloer.

vloer keuken hout

Houtlook

Wie toch wat afgeschrikt is door hout in de keuken, kan kiezen voor vinyl met houtlook. De collectie Pulse van Quick-Step heeft een ontzettend realistische houtprint. Verder is de vloer slijtvast, watervast, warm en geluiddempend. De collectie bestaat uit 20 designs.

Bron: Compleet wonen keukens & badkamers editie 2016-2017 | Foto 1 Impermo – Foto 2 Eggo – Foto 3 Quick-Step | Tekst Anneleen Peeters

nog meer: Compleet wonen