Laat het spatten: welke spatwand voor je keuken?

Onderhoudsvriendelijk én hittebestendig, twee eigenschappen die een goede spatwand maar best bezit. Maar een spatwand kan net zo goed een eyecatcher zijn. Wij verzamelden vier ideeën.

spatwand verf

Onderhoudsvriendelijke spatwanden

Met de muren in de keuken doe je wat je wilt, maar voor de wanden boven de kook- en spoelzone is het toch handiger om een onderhoudsvriendelijk en hittebestendig materiaal te gebruiken. De spatwand geeft de keuken een bijzondere uitstraling. Veel gekozen als spatwand: (keramische) tegels, glas, roestvrijstaal en natuursteen.

Verf

Het nieuwe assortiment Levis Expert beschermt de muren – zelfs in de keuken en badkamer – tegen dagelijkse slijtage en veelvuldig afwassen. Ook water- of vetvlekken, vingerafdrukken en vegen zijn geen match met deze nieuwe verfsoort. De Levis Expert Keuken is een matte verf die vuilafstotend is (zie foto hierboven). Vlekken laten er geen sporen op na. Levis beweert dat deze verf vijf keer sterker is dan standaard keukenverf.

spatwand behang

Behang

Als je voor behang gaat, kies dan voor afwasbaar vlies- of vinylbehang en breng er eventueel een matte laag vernis op aan voor extra bescherming. Leuk voorbeeld: vliesbehang uit de collectie ’13 jewel, Ash & Sombre’ van Kirath Ghundoo.

spatwand tegels

Tegels

Met de hand gemaakte tegels zijn altijd mooi. De onregelmatige rand geeft je muur karakter. Goed idee: door de wand van aanrecht tot plafond te bekleden bekom je een strak en modern resultaat. Deze tegels zijn van het Deense File Under Pop.

spatwand natuursteen

Natuursteen

Wit marmer is tijdloos en chic. Hier zie je een realisatie van Obumex waarbij aanrecht en spatwand in hetzelfde materiaal zijn uitgevoerd voor een kalm en sober geheel.

Bron: Compleet wonen keukens & badkamers editie 2016-2017 | Tekst Anneleen Peeters

nog meer: Compleet wonen