De 4 troeven van een betonnen trap

Je vindt het ruwe karakter van natuursteen mooi en inspirerend, maar wil nog een stap verder gaan? Waarom dan niet beton overwegen voor de constructie van je trap? Beton is robuust, duurzaam, esthetisch, en budgetvriendelijk!

trap beton grijs

1. Prijs-kwaliteit

Beton biedt een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Beton is een lokaal product. Van grondstof tot levering, alles wordt in België geproduceerd. Zo blijven de prijzen scherp.

2. Comfort & veiligheid

Beton biedt comfort en veiligheid. Een trap in beton oogt niet enkel mooi, het brengt ook kwaliteit en veiligheid in huis. Een betontrap is namelijk vuurbestendig en slijt niet. Beton zorgt bovendien voor een zeer goede akoestische isolatie. Ook niet als je wat later thuiskomt, want op een betonnen trap ben je zo stil als een muis.

3. Duurzaamheid

Een betonnen trap heb je voor het leven, dat van je kinderen en kleinkinderen zelfs. Beton is een blijver, dankzij zijn stevigheid, levensduur en duurzaamheid.

4. Oneindig veel mogelijkheden

Rechte trap, gebogen trap, wenteltrap, hoektrap, een trap in één overspanning of een trap met afzonderlijke treden: er is geen enkele uitvoering waarbij je niet met beton aan de slag kunt. Het bekisten en gieten van een ruwe trap in beton gebeurt ter plaatse. Voor een meer verfijnde versie wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerd beton. De trap wordt gepolierd en afgewerkt in een atelier.

Bron: Compleet wonen trappen 2016-2017 | Foto DR-M | Tekst Martine Wauters

nog meer: Compleet wonen