4 redenen om te kiezen voor een bouwkundig zwembad

Een nieuw zwembad betekent heel wat moeilijke keuzes maken. Zo moet je beslissen welk type je kiest. Bouwkundige zwembaden worden algemeen beschouwd als de meest kwalitatieve zwembaden van de markt. En wel om deze 4 redenen.

bouwkundig zwembad voordelen

Lange levensduur

De basis is een volwaardige bouwkundige constructie waarbij het beton ter plaatse wordt gestort of gegoten. Die werkwijze staat garant voor een zwembad waar je je leven lang van kunt genieten, want gewapend beton gaat decennialang mee, zelfs in de guurste weersomstandigheden.

Op maat

Bij een bouwkundig zwembad ben je niet gebonden aan vooraf vastgelegde vormen en formaten. Wil je een trap op een andere plek dan gewoonlijk of wil je een bijzondere vorm? Het kan allemaal.

Vakmanschap

Voor een correcte plaatsing van een bouwkundig zwembad is vakmanschap nodig. En dat vakmanschap staat garant voor kwaliteit. Om van die kwaliteit te kunnen genieten, moet je wel even geduld hebben. Van alle soorten zwembaden duren de werken voor een bouwkundig zwembad het langst. Laat de zwembadbouwer er dus op tijd aan beginnen, zodat het af is voordat de zomer over zijn hoogtepunt heen is.

Echte luxe

Een bouwkundig zwembad heeft dankzij zijn hoogwaardige constructie ook een luxueuze uitstraling. Die luxe vertaalt zich uiteraard ook naar het prijskaartje. Voor de goedkoopste uitvoeringen moet je al enkele tienduizenden euro’s neertellen, de meest luxueuze zwembaden gaan zelfs vlot boven de 100.000 euro.

Bron Compleet wonen zwembaden 2016-2017 | Foto Willy Naessens Swimming Pools – Claude Smekens | Tekst Bert De Pau

nog meer: Compleet wonen