DIY: plantenhangers voor stekjes aan de muur

Blogger ZOLEA had altijd wel enkele glazen met stekjes van haar planten staan. Maar nu hangen ze gewoon aan de muur. In deze handige plantenhangers, die je zelf maakt in slechts enkele minuutjes.

DIY plantenhangers van Zolea in frietzakjes

Mini-plantenhangers

Wanneer je – net als ik – gek bent van planten, ben je waarschijnlijk ook bezig met stekjes. Ik heb altijd wel enkele glaasjes met afgeknipte plantentakjes staan, maar wanneer deze mini’s wortels krijgen, is het best ze even aan aarde te laten wennen in een klein potje. Om deze stekjes of kleine plantjes op een leuke manier tentoon te stellen, maakte ik plantenhangers voor aan de muur.

Kies voor stekjes die niet al te veel water nodig hebben, zo hou je de plantenhangers licht en de plantjes

gelukkig.

Dit heb je nodig

  • Bamboo “frietzakjes”, gevonden bij Action, maar je vindt ze ook bij AVA
  • Duimspijkers
  • Plastic folie (bijvoorbeeld van een oude plastic zak)
  • Potgrond
  • Stekjes of kleine plantjes

Zo maak je het

  • Maak je “frietzakjes” waterdicht door er een stukje plastic folie in te stoppen. Een oude plastic zak is handig, want je kan daar de hoekjes van gebruiken zodat die netjes in de hangers passen.
  • Vul de frietzakjes nadien met aarde en plant er een plantje of stekje in. Geef meteen een kleine hoeveelheid water, zo zie je al snel of je hangers echt waterdicht zijn.
  • Hang je plantenhangers eenvoudigweg met duimspijkers aan de muur. Ze wegen niet veel, dus hangen ze voldoende stevig op deze manier.
  • Ik vond de houtlook van deze plantenhangers erg leuk, maar je kan ze natuurlijk ook een kleurtje geven met wat verf. Zo maak je ze simpel wit, modern zwart of opvallend goud.

TIP: kies voor plantjes die niet al te veel water nodig hebben, zo hou je de plantenhangers licht en de plantjes gelukkig.

Fan van plantenhangers in je interieur? Bekijk dan zeker dit zelfgemaakte exemplaar met restjes leer, deze plantenhangers gemaakt van gebruikte plastic bakjes of deze plantenhanger gemaakt van een rieten mand.

Over Zoë van Zolea

Zoë Van Quickelberge is een creatieve duizendpoot die moeilijk stil kan zitten. Op haar blog Zolea deelt ze haar liefde voor (DIY) beauty en op vtwonen.be/zolea laat ze zien dat ze ook van interieur best wat afweet. Ze deelt met jou graag de leukste stappenplannen om je stulpje op een originele manier aan te kleden.

Foto’s en tekst: Zoë Van Quickelberge

nog meer: bloggers