DIY: minimalistische boekenhangers

Ik hou van een wit huis, maar dat zorgt er soms voor dat alles er wat saai uitziet. Aangezien we momenteel in een huurhuis wonen, wilden we ook niet al te veel zaken ophangen. In de badkamer wou ik de boel toch wat opfleuren en zorgde ik voor wat lectuur met deze eenvoudige, minimalistische boekenhangers.

DIY minimalistische boekenhangers by Zolea

“Wat ook leuk is, is jouw favoriete week- of maandblad ophangen.
Zo heb je steeds een andere cover

aan de muur!”

Dit heb je nodig

  • Stevig touw
  • Houten kralen
  • Spijkers en een hamer
  • Een schaar
  • Boeken of magazines

DIY minimalistische boekenhangers by Zolea

DIY minimalistische boekenhangers by Zolea

Zo maak je het

  • Knip drie gelijke stukken touw van ongeveer 75 cm. Maak een knoop aan het uiteinde zodat je nog een 3 cm touw over hebt. Rijg een kraal aan het touw tot de knoop. Maak nu ook een knoop aan het andere uiteinde, zo dicht mogelijk bij het einde.
  • Bepaal waar je de boeken wil hebben en sla de spijkers op de juiste hoogte in de muur. Ik vond het leuk om wat afwisseling te hebben en alterneerde dus tussen laag en hoog, maar je kan de boeken natuurlijk ook allemaal recht op een rijtje hangen.
  • Hang de knoop zonder kraal aan de spijker. Sla je boek ergens in het midden open en hang het over het touw. De onderkant rust op de kraal, waardoor het boek netjes blijft hangen.

Wissel af!

Je kan jouw boekenmuur steeds aanpassen door andere boeken of magazines op te hangen. Ik koos voor enkele boeken met een leuke cover of titel die wat bij elkaar passen, maar het is ook leuk om jouw favoriete week- of maandblad op te hangen en zo steeds een andere cover aan de muur te hebben!

Over Zoë van Zolea

Zoë Van Quickelberge is een creatieve duizendpoot die moeilijk stil kan zitten. Op haar blog Zolea deelt ze haar liefde voor (DIY) beauty en op vtwonen.be/zolea laat ze zien dat ze ook van interieur best wat afweet. Ze deelt met jou graag de leukste stappenplannen om je stulpje op een originele manier aan te kleden.

Foto’s en tekst: Zoë Van Quickelberge

nog meer: bloggers