DIY: maskers uit klei

Maskers aan de muur vind je in alle vormen en maten. Ze zorgen voor wat kleur en leven in je interieur en vaak is er een mooi reisverhaal aan gekoppeld. Deze maskers maak je gemakkelijk zelf uit luchtdrogende klei. Je kan ze helemaal naar eigen wens boetseren en de kleur geven die het beste past in jouw interieur! Ik vond mijn inspiratie in het keramisch masker van espace d, dat vrij eenvoudig zelf te maken is.

Maskers uit klei | vtwonen blogger | Fotografie ZOLEA

Zoek inspiratie bij oude Afrikaanse

maskers

Dit heb je nodig

  • Luchtdrogende klei
  • Deegrol
  • Mes
  • Verf in jouw gekozen kleuren

Zo maak je het

Rol de luchtdrogende klei open op tafel. Je kan je tafel best beschermen door er bijvoorbeeld bakpapier op te leggen. Bepaal hoe groot je jouw masker wil maken en snij met een scherp mesje de vorm van het hoofd uit.

Deze DIY vergt wel wat boetseerwerk: maak een neus, ogen, mond, wenkbrauwen, tong, … wat je maar wilt! Je kan hier erg creatief in zijn. Zoek inspiratie bij oude Afrikaanse maskers of kies voor gestyleerd simplisme met strakke, eenvoudige vormen.

Druk de verschillende gezichtselementen voorzichtig in de vorm van het hoofd. Je kan de klei ietwat nat maken zodat alles goed aan elkaar plakt. Laat je masker nu 24 uur drogen (of wat de verpakking voorschrijft). Plak een fotolijsthaakje aan de achterkant en hang je maskers aan de muur.

Je kan het masker ook als schaaltje gebruiken wanneer je geen al te grote neus maakt. Handig voor je huissleutels!

Zoek je nog meer inspiratie om te kleien? Lees dan zeker een van deze artikels:

Over Zoë van Zolea

Zoë Van Quickelberge is een creatieve duizendpoot die moeilijk stil kan zitten. Op haar blog Zolea deelt ze haar liefde voor (DIY) beauty en op vtwonen.be/zolea laat ze zien dat ze ook van interieur best wat afweet. Ze deelt met jou graag de leukste stappenplannen om je stulpje op een originele manier aan te kleden.

Foto’s en tekst: Zoë Van Quickelberge

nog meer: bloggers