Gezond genieten met Your Healthy Fix: workshop foodstyling & fotografie

Powerfood bowls, smoothies, toasts, soepjes… alle inspiratie voor een stralend leven én heerlijk gezonde eetgewoontes vind je in het gloednieuwe kookboek “Your Healthy Fix” van Esther Andries. Nadat ze enkele jaren geleden een hippe healthy foodbar opende op het Antwerpse Zuid, lanceerde deze ambitieuze girlboss zonet haar eerste kookboek. Een kleurrijke en verrassende foodexperience met een tropische twist. Als fotograaf mocht ik de beelden maken bij de overheerlijke recepten van het boek! Een geweldig avontuur!

Inspirerend kookboek

Schoonheid start vanbinnen en dat mag je volgens Esther heel letterlijk nemen: door je lichaam te voeden met een gezonde dosis vitaminen. Zelf zocht ze jarenlang een weg naar een gezonder en fitter lichaam om haar migraine en darmklachten onder controle te houden. In haar boek “Your Healthy Fix” deelt ze graag haar wonderrecepten. Voor elk moment van de dag kent zij een ‘fix’, of je nu een boost nodig hebt om de dag goed te starten, een ideale mix van ingrediënten om je spieren te herstellen na een stevige training of een rustgevende snack voor je je bed inkruipt.

Workshop foodstyling & fotografie

Om de lancering van het boek te vieren, slaan we de handen opnieuw in elkaar en organiseren we samen een geweldige workshop! Ben je een echte foodie en hou je ervan om je favoriete gerechtjes mooi in beeld te brengen? Dan is deze workshop jou op het lijf geschreven. Esther inspireert je met haar gezonde eet- en levensstijl, terwijl ik jullie al mijn tips en tricks deel om je foodfoto’s naar een hoger niveau te tillen. Belichting, kleurgebruik, compositie, styling… het komt allemaal aan bod.

Nadat jullie onder begeleiding van Esther enkele overheerlijke ‘healthy fixes’ hebben klaargemaakt, sta ik jullie bij om jullie gerechtjes prachtig te stylen en te fotograferen. Afsluiten doen we uiteraard met al dit lekkers te laten smaken bij een gezellige babbel. Jullie gaan gegarandeerd naar huis met leuke foto’s, en veel inspiratie!

Heb je zin gekregen om erbij te zijn? De workshop gaat door op Pinkstermaandag 21 mei, van 11u tot 15u bij Divers (Volkstraat 9, 2000 Antwerpen) en kost 159 euro. Inschrijven kan hier.

Win!

“Your healthy fix” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Online kan je hem hier bestellen.

Maar wat helemaal te gek is, is dat we 3 exemplaren van het boek weggeven aan de lezers van het vtwonen magazine! Grijp je kans in de editie van juni 2018.

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en fotografie: Dorothee Dubois

nog meer: bloggers