WIJCK.: Je favoriete stadsdeel aan de muur

Ben jij net als ik een echte city girl? Dan word je allicht ook op slag verliefd op de stadsprints van WIJCK. De unieke lijntekeningen van ’s werelds bekendste wijken zijn strak, grafisch, en decoratief.  Van SOHO tot Le Marais en Notting Hill… maar ook ’t Eilandje in Antwerpen en de Dansaertbuurt in Brussel. Een musthave voor elk interieur!

Misschien heeft m’n opleiding als architect er iets mee te maken, maar plannen en plattegronden hebben me altijd aangesproken. Je kan er naar blijven kijken, op zoek naar een bepaalde plek, om routes uit te stippelen, of gewoon even dagdromen en je op een romantische plek wanen. De plattegrond van een stad of stadsdeel vertelt ook veel over de historiek van de plek, oude kleine middeleeuwse straatjes in tegenstelling tot rechtlijnig recenter ontworpen stadsdelen.

Met liefde voor de stad tekenden de ontwerpers van WIJCK. de vele wijkjes en leuke straatjes van inmiddels zo’n 100 verschillende steden uit! Maar het blijft niet bij plattegronden. In het WIJCK.-gamma vind je ook strakke minimalistische tekeningen van gebouwen zoals het Atomium in Brussel, de Eiffeltoren in Parijs en de Big Ben in Londen.

Wat de WIJCK. prints extra aantrekkelijk en decoratief maakt, is de unieke gestructureede vintage papiersoort in zacht wit waarop de tekeningen gedrukt worden. Ze zijn verkrijgbaar in 5 verschillende formaten, met of zonder zwarte houten lijst.

Kies voor een groot formaat en geef het een mooie plek op een dressoir of zoals hier op de piano. De kleinere formaten zijn extra leuk om te combineren in een gallery wall!

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en fotografie: Dorothee Dubois , styling en interieur: Merel Baeten.

nog meer: bloggers