September stationery vibes met A-journal

Heb je altijd wel ergens een schriftje rondslingeren om je ideeën neer te pennen, een tekenboekje bij de hand om creatieve ontwerpen in te schetsen, en maak je voortdurend en overal lijstjes? Hou je netjes bij wat je allemaal te doen hebt, welke doelen je wil bereiken, welke leuke plaatsen je wil bezoeken en welke nieuwe recepten je wil uitproberen? Dan word je – net als ik – allicht helemaal blij van leuke stationery. Want als die boekjes waarin je alles neerpent er ook nog eens goed uitzien, wordt het behalen van al die doelen en to-do’s afvinken des te prettiger.

Back to school

September en de bijhorende back to school vibes is dan ook een beetje feest voor elke stationery lover: nostalgie naar de geur van nieuwe schoolboeken, kleurrijk kaftpapier, en je mooiste pennen weer kunnen bovenhalen na een lange zomervakantie. En daar hoort uiteraard ook een nieuwe agenda bij. Dit jaar koos ik voor een muntgroene agenda van A-Journal, een jong en vrolijk Nederlands stationery brand. De enthousiaste Marjolein sloeg enkele jaren geleden met haar mama de handen in elkaar om samen hun droom waar te maken. In 2016 lanceerden ze een eerste originele agenda, vol handige checklists en lijstjes. Al snel volgde een uitgebreide collectie van mooie notebooks in een waaier van pastelkleuren.

Lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes

Wat ik helemaal te gek vind aan m’n nieuwe A-Journal zijn de originele lijstjes die elke maand voorzien zijn in een gekleurde overzichtspagina. Naast ‘to do’, ‘to pay’,… is er ook plaats om je goals, me-time, nieuwe ideeën en ervaringen te ordenen. Er is zelfs een vakje voorzien waarbij je elke maand een rating kan geven. Achteraan het boekje vind je nog meer plek voor lijstjes: receptideetjes, cadeautips, inspirerende quotes, spaardoelen, te lezen lectuur, te bezoeken shops, … De leukste is misschien de ‘me in 10 years’-pagina waar je je levensdromen kan neerpennen: je droomhuis, ultieme job, familieplannen, wat je nog wil bijleren, in welke zin je wil veranderen, …

Een journal voor elk moment in je leven

Als je net als ik helemaal geïnspireerd bent door deze leuke agenda, moet je zeker eens rondsnuisteren in de webshop om de volledige collectie notebooks te ontdekken: een travel journal, wedding journal, kitchen journal, een nine months journal en nog veel meer leuke producten. Een must have om elke waardevolle periode in je leven op een speelse manier te plannen en te structureren. En bovendien een mooi document voor later!

A-Journal vind je ook terug op Maison et Objet in Parijs, Hall 1 – Stand B98.

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en fotografie: Dorothee Dubois

nog meer: bloggers