Warmte en licht: maak jouw huis winterproof

De dagen worden korter en het zonnetje laat zich minder vaak zien. Tijd om het in huis gezellig te maken! Op koude dagen vind ik het heerlijk om in de zetel te kruipen met een warme plaid en een grote tas chocolademelk. Een geurkaarsje aan en Rocco er gezellig bij! Dat ik dan ’s avonds nog de kou in moet om hem uit te laten, vergeet ik dan maar eventjes. In deze blogpost geef ik je wat tips om je huis winterproof te maken!

1. De juiste lampen in huis

De basis van een winterproof huis is toch wel de aanwezigheid van de juiste lampen. Ik kies in deze periode van het jaar vooral voor lampen die ik kan dimmen. Op deze manier kan je de functionaliteit en de sfeer goed bepalen! Als ik een boek wil lezen kan ik de lamp iets feller zetten, maar als ik gewoon lekker wil relaxen in de zetel dan kies ik liever voor wat minder licht. Op het tv-meubel heb ik bijvoorbeeld zo’n lamp staan. Een klein lampje, maar door de zwarte kleur en de vorm toch echt een eyecatcher!

2. Warmte en licht met kaarsen

Naast de lampen in huis brengen ook kaarsen gezelligheid. Sinds de klok is verzet gaat er eigenlijk geen dag voorbij dat ik geen kaarsje aansteek. Naast de verschillende kandelaren en theelichthouders heb ik ook een grote geurkaars in de woonkamer staan. Het liefst eentje met de geur van vanille en kaneel, dat geeft een heerlijke winterse geur in huis! Groepeer verschillende kandelaren en theelichthouders bij elkaar voor een speels en sfeervol effect. Ik kies bijvoorbeeld graag voor kandelaren in een warme tint, zoals messing of goud. Deze tinten geven meteen een warm accent in huis.

3. Sfeer met zachte materialen

In de herfst en winter heb ik altijd behoefte aan zachte materialen in huis. Heerlijk aaibaar! Deze materialen kan je bij mij overal in huis vinden: op bed, in de zetel, in de hangstoel en bij de eettafel. Zachte kussens met leuke printjes en mooie warme plaids. Ik ben er dol op! Deze items geven je huis net dat beetje extra sfeer en warmte in de koude maanden! In de hangstoel ligt bijvoorbeeld een heerlijk grof gebreid plaid. Lekker warm en zacht en het staat ook nog eens mooi. Schapenvachtjes zijn trouwens ook een favoriet. Niet alleen van mij, maar ook van Rocco! Speciaal voor hem ligt er ook eentje onder de eettafel. Als ik aan de eettafel aan het werk ben ligt hij regelmatig bij mijn voeten op zijn vachtje. Dat vachtje ligt er dus eigenlijk ook een beetje speciaal voor mij, fijn gezelschap.

Tanja van Hoogdalem

Tanja van HoogdalemTanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen.be deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Bron: tekst, fotografie en styling: Tanja van Hoogdalem

nog meer: bloggers