DIY: van oude lades naar plantenkastje

Al enige tijd heb ik een taak op mijn to-dolijstje staan: de berging opruimen. Inmiddels heb ik een klein beginnetje gemaakt en daar is ook dit idee uit ontstaan. In de berging had ik nog wat oude lades staan. Te leuk om niet te gebruiken, dus ik ging ermee aan de slag! Niets zo leuk als oude spullen een nieuw leven inblazen. Een heel makkelijk projectje met een leuk resultaat!

Dit heb je nodig

  • Oude lades
  • Verf
  • Verfbenodigdheden
  • Plantjes en potjes

Van oude lade naar plantenkastje

Allereerst heb je een aantal oude lades nodig. Misschien heb je nog een oud kastje met lades staan die je niet meer gebruikt of kun je op Marktplaats een paar oude lades vinden. Als je de lades hebt verzameld, kun je aan de slag.

Verwijder de eventuele handgreepjes van de lades. Schuur de lades goed op en zet ze in de grondverf. Vervolgens kun je de lades een kleurtje naar keuze geven. Stapel de lades op elkaar met de lange kant naar boven. Voor een speels effect laat je ze wat verspringen. Tot slot kun je je plantenpotjes een likje verf geven. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om kant-en-klare plantenpotjes te kopen, maar ik vind het leuk om ze een eigen touch te geven! Gebruik bijvoorbeeld meerdere kleuren per potje of verf er een printje op.

Creatief met lades

Deze keer heb ik de lades als plantenkastje gebruikt, maar je kunt de lades natuurlijk ook voor veel andere functies gebruiken! Eerder deelde ik al met jullie het idee om de lades aan de muur te hangen als opbergmogelijkheid. Een losse lade kan je ook goed gebruiken als plantenbakje voor op tafel, als opbergbakje in je kledingkast of om je sieraden in op te bergen. Door pootjes onder de lade te zetten, heb je meteen een leuk tafeltje of sidetable! Kies voor wieltjes onder de lade als je graag een opbergmogelijkheid voor bijvoorbeeld onder je bed wilt creëren. Eindeloos veel mogelijkheden! 🙂

Verzameling van miniplantjes

Dit plantenkastje is een ideaal plekje om miniplantjes in te verzamelen! Ik heb een mix van kleine cactusjes en vetplantjes in mijn kastje staan. Ook zit er een stekje bij van mijn Pilea plant. Deze werd te groot en zo kon ik weer een nieuw potje vullen! Wat zijn ze leuk he? Het plantenkastje is ook een ideaal plekje om je stekjes in kleine vaasjes te bewaren. Als ze dan goed wortel hebben geschoten, kun je ze verpotten.

Tanja van Hoogdalem

Tanja van HoogdalemTanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen.be deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Bron: tekst, fotografie en styling: Tanja van Hoogdalem

nog meer: bloggers