Hallo september: tips voor je eigen planner en bullet journal

Blogger Cynthia is gek op handlettering en alles wat daarbij komt kijken. Deze keer stoomt ze ons klaar voor september met back to school tips en tricks. Na dit artikel zullen je schriftjes er nooit meer hetzelfde uit zien.

Hallo september!

Binnenkort is het opnieuw september, back to school voor de vele kids, tieners en studenten onder ons! Het ideale moment om wat creativiteit in de schoolboeken te verwerken, of te starten met een nieuw bullet journal. Ik zorg alvast voor inspiratie!

Heb je er al eens bij stilgestaan hoe leuk het is om je eigen schriftjes te personaliseren en

te pimpen?

Nieuwe materialen

De zomervakantie is voor mij het perfecte moment om eens lekker los te gaan en nieuwe materialen uit te proberen. Enkele weken geleden mocht ik op bezoek bij Winsor & Newton. Je weet wel, dat mooie merk met prachtig tekengerei. Hun eerste reeks fineliners mochten getest en goedgekeurd met mij mee naar huis! De fineliners zijn er in vijf verschillende diktes: 1.0, 0.8, 0.5, 0.3, 0.1. De pennen hebben een lang handvat, hierdoor liggen ze comfortabel in de hand en heb ik er veel grip op. Om te handletteren varieer ik meestal tussen 03, 05 en 08. De dikste fineliner 1.0 is erg geschikt om kleine vlakken in te kleuren en 0.1 is perfect om fijne tekeningen of doodles te maken. Met de nieuwe fineliners ging ik aan de slag! Benieuwd naar het resultaat?

Pimp it

Heb je er al eens bij stilgestaan hoe leuk het is om je eigen schriftjes te personaliseren en te pimpen? Ik ontwierp vroeger leuke labels voor mijn lievelingsvakken op school. Sierlijke letters zijn helemaal mijn ding, maar handletteren doe je helemaal volgens je eigen ‘goesting’, dus voel jezelf vrij om te creëren zonder al te veel regels. Voor de omkadering van elk label ging ik op zoek naar leuke doodles. Keep it simple, dat is vaak het mooist. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om een prachtig resultaat neer te zetten.

TIP: google eens op doodles, er is materiaal genoeg.

Plan it

September is vaak een periode van goede voornemens: je agenda beter plannen, wat extra me-time, starten met een nieuw bullet journal, … velen zijn er ons al voorgegaan. Leg niet te veel druk op jezelf en hou het functioneel.

Ik ontwierp mijn eigen planner, zonder data, hierdoor kan je hem gewoon kopiëren en hoef je maar één keer te tekenen. Zorg voor variatie in je schrijfstijl door af te wisselen met drukletters en schrijfletters, met dik en dun en met zwart-wit en kleur.

De subtiele touch van kleur bracht ik aan met de ProMarkers en het gebruik van doodles zorgt voor een speels karakter. Met deze creatieve ideetjes kan je er weer even tegen en ben jij helemaal klaar voor september!

Over Cynthia van Studio Vertess

Fotografe by day, handlettering queen by night. Cynthia Vertessen van Studio Vertess volgde een opleiding Beeldende Kunsten en behaalde een master in de televisieregie en audiovisuele kunsten. Dat er een creatief brein verscholen zit in Cynthia hoeven we je dus niet te vertellen. Op haar website vind je een groot aanbod aan workshops terug. Voor vtwonen schrijft ze over de leukste handlettering-creaties en hoe jij daar zelf mee aan de slag kan.

Tekst en foto’s: Cynthia Vertessen

nog meer: bloggers