A Pinterest wedding met handlettering

Alles begon met: “She said yes”! Mijn beste vriendin stapt binnenkort in het huwelijksbootje. Hoe leuk is dat! Samen scrolden we Pinterest af op zoek naar leuke ideeën om haar trouwfeest onvergetelijk te maken. En daar kan handlettering natuurlijk niet bij ontbreken!

A Pinterest wedding by Studio Vertess

“Het personaliseren van kleine details geeft een Pinterest wedding meteen een speels

karakter.”

Easy to do

Ik ontwierp een gepersonaliseerde kledinghanger voor de bruidsjurk en het kostuum. Handig is om even het moodboard met de bruid te overlopen. Wat wordt de look en feel van een trouwfeest, welke kleuren staan centraal en wat heeft de bruid in gedachten? Ik heb me laten inspireren door lichte kleuren en het gebruik van varens in het bruidsboeket van Alexandra. Voor de kledinghangers gingen we voor wit met een gouden toets.

Aan de slag!

Kies ervoor om eerst met potlood te werken, zo kan je de positie van de letters bepalen en eventueel weggommen. Voor het echte werk gebruik ik de permanente markers van het merk Sharpie met een medium dikte. De gouden inkt is erg vast en dekkend waardoor één penseelstreek volstaat om een mooi resultaat te creëren.

A Pinterest wedding by Studio Vertess
A Pinterest wedding by Studio Vertess
A Pinterest wedding by Studio Vertess

En dan… de ringen!

Voor de ringen vond ik een fijn houten doosje. Het personaliseren van kleine details geeft een Pinterest wedding meteen een speels karakter. Het gebruik van potlood en gom is ook hier aangeraden om eventuele aanpassingen in de eerste stap meteen te kunnen corrigeren. De witte Gelly Rolls van Sakura hebben een erg dekkende inkt en een fijne punt. Perfect om op het zachte houten doosje te kunnen schrijven. Ik koos voor de uitgerekte letters. Beide woorden hebben een gelijk aantal letters, ideaal om een mooie balans te creëren.

Her and his vows

Het mag dan erg handig zijn om je geloften af te lezen op je telefoon, maar serieus: dit is echt NOT DONE! We kiezen voor de klassieker: pen het neer en bewaar het voor eeuwig! Zoek een leuk boekje of een mooi sterk papier en personaliseer het voor de bruid en bruidegom. Ik vond mooie zwarte boekjes met een mat krijtbord-structuur.

TIP: niets hoeft hetzelfde te zijn, voor hem gebruik ik witte letters, voor haar gouden. Ze zijn een hint naar de kledinghanger en het doosje met de ringen.

Nu enkel nog wachten op de grote dag, genieten van de mooie momenten en het hoge Pinterest gehalte! We zijn er klaar voor!

Over Cynthia van Studio Vertess

Fotografe by day, handlettering queen by night. Cynthia Vertessen van Studio Vertess volgde een opleiding Beeldende Kunsten en behaalde een master in de televisieregie en audiovisuele kunsten. Dat er een creatief brein verscholen zit in Cynthia hoeven we je dus niet te vertellen. Op haar website vind je een groot aanbod aan workshops terug. Voor vtwonen schrijft ze over de leukste handlettering-creaties en hoe jij daar zelf mee aan de slag kan.

Tekst en foto’s: Cynthia Vertessen

nog meer: bloggers