Spiegeltje spiegeltje: de mooiste designspiegels op een rij

Wist je dat veel mensen gemiddeld wel 55 minuten per dag in de spiegel kijken? Hoe fijn is het als zo’n veelgebruikt object de stijl van je interieur reflecteert. Max en Guido van StudentDesign zetten in dit blog een paar schitterende designspiegels voor je op een rij.

vtwonen studentdesign blog  spiegels
Ontwerp van Cheng-Tsung Feng

Spiegel voor de kaptafel

Ben je op zoek naar een spiegel van kleiner formaat? Dan hebben wij er eentje voor je gevonden: de ‘Circle’ van Taiwanees Cheng-Tsung Feng. Zo’n spiegel zie je niet vaak: waar spiegels vaak futuristisch of modern ogen, heeft de spiegel van Cheng-Tsung een ambachtelijk uitstraling. Het mosobamboe omhult de spiegel en maakt gebruik van de flexibiliteit van bamboe, dat met de hand gebogen wordt. Onderin in de cilinder is er ook plek om wat kleine sieraden op te bergen. Het bamboe frame heeft naar ons idee iets weg van een houten lijst, vierkant zou het óók mooi zijn, maar wij zijn helemaal fan van deze ronde variant. Het maakt de spiegels nóg speelser. Plaats een kleinere variant (35cm) van deze designspiegels bij een grotere (40cm) en je creëert een mooi schouwspel. Óók tof is dat de ontwerpen verkrijgbaar zijn in verschillende (kleuren) bamboe, zo is er voor ieder wat wils!

vtwonen studentdesign blog design spiegels
Ontwerp van Cyril Dunděra
vtwonen studentdesign blog spiegels
Ontwerp van Dounia Lahlou

Langwerpige designspiegels

Kun jij ook niet altijd jouw héle outfit in de spiegel zien? Dat je schoenen net wegvallen of je hoofd maar half zichtbaar is? Ronduit irritant is dat. Je kunt er natuurlijk voor kiezen een grotere spiegel aan de muur te bevestigen, maar dat is eigenlijk jammer. Want een losstaande spiegel kan de kamer optisch verhogen. Kortom, een kans voor ontwerpers. De Tsjechische Cyril Dunděra buigt voor zijn sta-spiegel metalen platen die als voet voor de langwerpige ovalen spiegel dienen. Zelf vertelt hij nederig over dit mooie ontwerp: ‘dat wat ik thuis mis, moet ik maken’, en zo geschiedde. Afgelopen jaar waren dat deze designspiegels, wij kijken alvast uit naar zijn ontwerp voor komend jaar!

Sprookjesspiegel

Wil je écht iets bijzonders – en heb je er het huis voor – dan is de volgende staande spiegel een enorme eye-catcher. Deze ronde spiegel van 1,5 meter hoog is heeft spiegels aan beide kanten. Omdat de spiegel dubbelzijdig is kun je hem prima in het midden van een ruimte zetten waar hij de details van het interieur kan weerspiegelen. Een spiegelend kamerscherm! Het verhaal achter het ontwerp maakt het nog sprookjesachtiger. De Marokkaanse Dounia Lahlou studeerde in Parijs en moest toen haar tweelingzus die in Marokko achterbleef vijf jaar lang missen. De spiegel waarin twee kanten samenkomen in één voorwerp, symboliseert de hereniging van de tweeling. Het verhaal eindigt zoals sprookjes eindigen: de zusjes werken inmiddels samen aan een eigen designstudio, tof verhaal en een pracht van een ontwerp!

vtwonen studentdesign blog spiegels
Ontwerp van Terezie Lexová en Štěpán Smetana

“Deze spiegels halen het

kind in je naar boven”

Speelse spiegels

Herinner jij je nog de eerste keer dat je in de spiegel keek? Hoe zag je er toen uit? Vlechtjes, krullen, sproetjes misschien. Hoe het spiegelbeeld er ook uitzag, je moest waarschijnlijk op een trapje staan om jezelf te kunnen zien. Veel spiegels hangen nou eenmaal op papa-en-mama-hoogte. Terezie Lexová en Štěpán Smetana lieten zich hierdoor inspireren en brengen het kind in je naar boven – bijna letterlijk, want de spiegel heeft armpjes, benen en een romp (de spiegel zelf). Dit maakt het een supervrolijk ontwerp. De pootjes zijn gebogen en kunnen plat verpakt worden. Er is dus goed nagedacht over het duurzaam inpakken en verschepen. De spiegels zijn er in meerdere varianten, van koper tot wit en een meer traditioneel zilveren.

StudentDesign

Guido & Max StudentDesign

Max Hochstenbach en Guido Lok richtten drie jaar geleden het platform StudentDesign op. Daar delen zij de meest inspirerende, innovatieve en duurzame ontwerpen gemaakt door studenten van over de hele wereld: van Japan tot Brazilië en van Amerika tot Denemarken. Op vtwonen.nl laten zij de meest bijzondere ontwerpideeën zien. Wil je meer zien? Hier vind je alle vtwonen blogs van StudentDesign of neem een kijkje op hun Instagram of website!

nog meer: bloggers