Strijp-S: shoppen op een voormalig fabrieksterrein

Afgelopen weekend bezocht ik samen met mijn vriend het creatieve en culturele hart van Eindhoven: Strijp-S. Van dit voormalige fabrieksterrein van Philips gaat mijn ‘REMADE’-hart natuurlijk sneller kloppen en virtueel ga ik jullie hier zeer zeker nog vaker mee naartoe nemen. Vandaag laat ik jullie het winkelhart van Strijp-S zien: winkelcentrum de Urban Shopper. Dit unieke winkelcentrum is gevestigd in een voormalige fabriekshal van Philips en telt vele bijzondere winkeltjes. In deze blog laat ik jullie een aantal van mijn favoriete winkeltjes zien.daily poetry strijp-sdaily poetry strijp-s

Daily Poetry: een winkel vol momenten

Daily Poetry was al een van mijn favoriete winkels in Den Bosch, maar is nu ook zeker een van mijn favorieten op Strijp-S. Bijna alles wat in deze winkel staat geeft mij een fijn gevoel en dat is nou precies wat je in mijn ogen nodig hebt om van een huis een thuis te maken. Bij Daily Poetry zijn niet alleen de spulletjes bijzonder, maar ook de eigenaren Britt en Sander zijn erg fijne en warme mensen. Naast dat ze met hun bijzondere producten ons allemaal een beetje helpen om van een huis een thuis te maken, weten ze dit fijne gevoel ook in de winkel te creëren. Ze staan voor je klaar om een praatje met je te maken en pakken cadeautjes prachtig en met veel liefde voor je in.

gardrobe strijp-sgardrobe strijp-sgardrobe strijp-s

Gardrobe Store: winkelen tussen de industriële details

Wauw, alleen al de ruimte van deze winkel met authentieke industriële details is waanzinnig en overweldigend! Het meest bijzondere aan het interieur zijn wat mij betreft de paskamers, die voorheen dienden als liftschacht. Bij Gardrobe vind je veelal bekende en opkomende Scandinavische en Nederlands kledingmerken voor zowel mannen als vrouwen. Wat deze winkel ook bijzonder maakt, is de mooie collectie neutrale/unisex kleding.

anno 1672 strijp-s

Anno 1672: oude meubels opknappen

Toen ik deze winkel ontdekte maakte mijn hart een sprongetje van blijdschap. Bij Anno 1672 verkopen ze namelijk Annie Sloan krijtverf om meubeltjes mee op te knappen. Zoals sommige van jullie wellicht (nog) weten, ben ik drie jaar geleden mijn blog begonnen om te laten zien hoe je oude meubeltjes een nieuw leven kunt geven met krijtverf. Inmiddels is mijn blog uitgegroeid tot een interieur- en hotspotblog, maar ik heb nog steeds fijne herinneringen aan deze krijtverfperiode en hoe het daar allemaal mee begonnen is. Achterin de winkel staan alle kleuren krijtverf uitgestald en met iedere kleur is een proefstukje geschilderd zodat je de kleuren ook in het echt kunt zien.

Nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere winkelcentrum? Breng dan een bezoekje aan de Urban Shopper aan de Torenallee.

Over Anne van REMADE with love

Anne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.be/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers