Stoere hotspot: restaurant RAW in Tilburg

Afgelopen weekend bracht ik een bezoekje aan mijn oude studentenstad Tilburg. Nadat ik hier zowel de studie als het studentenleven achter me heb gelaten, is er hier sindsdien (in positieve zin) best veel veranderd. Zo is het Spoorzone terrein, gelegen achter Station Tilburg, een bruisende ontmoetingsplek geworden. Zou dit allemaal geïnspireerd of teweeggebracht zijn door het liedje ‘Kedeng, kedeng’ van Guus Meeuwis? Hij was immers ook ooit een student die aan Tilburg University studeerde en mogelijk is de Spoorzone een soort eerbetoon aan hem ;).

Van industriële loods naar restaurant: RAW

In één van de industriële loodsen op het Spoorzone terrein werden voorheen treinonderdelen gerepareerd, maar tegenwoordig is deze loods getransformeerd tot een stoer restaurant: RAW. De naam van het restaurant is afgeleid van RAW-bestand, welke ruwe en onbewerkte gegevens bevat die een camera vanuit de sensor ontvangt. RAW betekent letterlijk ruw, maar staat ook wel voor onbewerkt. En dat is nou precies hoe je de oude loods, waarin restaurant RAW gevestigd is, het beste kunt omschrijven. Een betere naam hadden ze dan ook niet kunnen bedenken. Uiteraard wordt het eten niet RAW geserveerd, maar wordt het, zoals je van een goed restaurant mag verwachten, geheel volgens de regelen der kunst bereid.

Rauwe en inspirerende sfeer

Inspiratie voor het interieur werd opgedaan in Amsterdam bij Rollin Rock Kitchen. En deze rauwe en inspirerende sfeer wilden de eigenaren van RAW graag naar Tilburg halen. Om die reden hebben ze Ron en Silvy van Rollin Rock Kitchen ingeschakeld en hen zowel het concept laten bedenken als het interieur laten ontwerpen. Het is ze erg goed gelukt om deze sfeer neer te zetten, waarbij ze in het ontwerp ook een aantal stoere en authentieke details hebben bewaard. Een paar goede voorbeelden hiervan zijn het plafond en gele stalen balken.

Eten bij De Spoorzone

Bij RAW kun je binnen in de loods of buiten op het ruime terras terecht voor lunch, borrel en diner. Helaas waren wij zelf niet in de gelegenheid om de proef op de som te nemen, maar de menukaart ziet er wat ons betreft veelbelovend uit. Er is echt voor ieder wat wils; of je nu vlees- of visliefhebber bent en zoals eerder gezegd niet per definitie RAW geserveerd :). Voor de vleesliefhebber is de specialiteit van het huis de RAW beef, wellicht een aanrader. Bij het zien van de borrelplanken loopt het water mij in de mond, dus ik verwacht dat wij hier nog wel een keertje terugkomen om te borrelen en dineren.

WAAR?

Restaurant RAW
Burgemeester Brokxlaan 79-8 in Tilburg
raw013.nl

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers