Groene oase bij OERWOUD in Den Bosch

Den Bosch is een bijzonder adresje rijker: stadstuinwinkel en health café OERWOUD. In deze groene oase kun je terecht voor groene en duurzame producten zoals planten, woonaccessoires, gezonde smoothies en heerlijk fairtrade eten. Tarzan zul je er niet aantreffen 🙂Winkel OERWOUD Den Bosch

Den Bosch groener maken

Eind november openden de creatieve Bregje en Larisade in de Vughterstraat de nieuwe hotspot OERWOUD. Dit met als missie Den Bosch groener maken. Zelf ben ik altijd heel benieuwd wat het verhaal achter een winkel is en hoe deze is ontstaan. Bregje had al een eigen webshop, PurePoetry, met vintage meubelen en eigen handgemaakte macraméproducten. Larisa had ook een eigen bedrijfje genaamd Bliss waar ze healthy producten verkocht en evenementen organiseerde zoals yoga & Bliss ontbijt. Ze besloten hun krachten te bundelen en een fysieke plek te creëren waar groen en duurzaamheid centraal staat. Het moest een plek worden waar mensen eerlijk kunnen shoppen, eten & drinken, ontmoeten en inspireren. En dat is ze gelukt. Wat een fijne inspirerende plek is OERWOUD.

Planten OERWOUD Den Bosch

Stadstuinwinkel OERWOUD

In de Vughterstraat zitten uiteraard nog meer leuke winkels, zoals onder andere Koekwaus en Daily Poetry. Maar wat OERWOUD zo bijzonder maakt is dat alles, in de ruimste zin van het woord, met groen te maken heeft. Zo kun je hier niet alleen terecht voor planten, maar ook voor plantgerelateerde woonaccessoires zoals plantenboeken en macraméhangers. Alle macraméhangers zijn door Bregje handgemaakt. Vrijwel alles wat je bij OERWOUD ziet is te koop, zelfs die ene stoel waar je op zit als je een gezonde smoothie aan het wegslurpen bent. In de stadstuinwinkel worden bovendien regelmatig creatieve en groene workshops gehouden zoals zelf een ecosysteem of macraméhanger maken.

Health café OERWOUD Den BoschHealthy food bij OERWOUD Den Bosch

Health Café OERWOUD

Wat hangt er een relaxed bohemian sfeertje in het health café. Plof neer op de Marokkaanse zetels of ga zitten in de retro pauwenstoel (die ook te koop is!). Niet alleen de stadstuinwinkel staat in het teken van groen. De dames willen graag dat het eten en drinken dat ze serveren niet alleen betaalbaar en lekker is, maar daarnaast ook nog eens goed voor zowel jou als de planeet. Zo gebruiken ze kruiden en groenten uit eigen tuin en werken ze samen met een aantal lokale biodynamische boeren. Ik heb hier genoten van een heerlijke groene smoothie en raw food gebakje. Iedere 2e zondag van de maand kun je in het health café genieten van een ontbijtje, gecombineerd met een yogales onder de planten in het OERWOUD (zie website voor prijzen en reservaties).

Deze groene oase is wat mij betreft een hotspot die je niet mag missen tijdens je volgende bezoekje aan Den Bosch. Dit dan natuurlijk voor zowel Jane als Tarzan 🙂

Waar?

OERWOUD
Vughterstraat 84
5211 GL Den Bosch
tel: 0614342929

Over Anne van REMADE with love

Anne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.be/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers