Eten, shoppen en slapen in Den Bosch

Een tijdje geleden ben ik als toerist in eigen stad op ontdekkingstocht geweest in mijn geboorteplaats Den Bosch. In deze blogpost laat ik je een aantal van mijn favoriete adresjes zien.koekwaus den bosch

buurt den bosch

the duke boutique hotel

Den Bosch

De bourgondische en gastvrije stad Den Bosch is zeker de moeite waard als stedentrip! Deze pittoreske stad heeft veel te bieden variërend van vele eettentjes en lokale winkeltjes tot natuurgebieden en cultuur snuiven. Maar welke adresjes zijn nou echt de moeite waard om te bezoeken? In deze blog laat ik je drie van mijn favoriete adresjes zien.

Shoppen bij KOEKWAUS

Deze conceptstore is echt te gek. KOEKWAUS wordt gerund door de twee vrolijke zussen Laura en Marlou: Bosschenaren in hart en nieren. Een betere naam voor hun winkel hadden ze dan ook niet kunnen verzinnen. Koekwaus is namelijk een typisch Brabants woord dat elke Bosschenaar kent en staat voor een gek/mafkees in de positieve zin, wat deze meiden ook wel een beetje zijn. De winkel straalt één en al vrolijkheid en creativiteit uit en dat is nou ook precies waar ze voor staan. Bij KOEKWAUS verkopen ze veel cactussen (gewone, kleurrijke, wit porseleinen en gouden exemplaren), een uniek aanbod aan kleding, sieraden, boeken en veel toffe woonaccessoires. Hier koop ik graag cadeautjes voor verjaardagen.

KOEKWAUS, Vughterstraat 107

Eten en drinken bij BUURT

Dit fijne plekje net buiten het centrum is één van de nieuwste hotspots van Den Bosch. Je kunt hier heerlijk en ontspannen eten en drinken, in het zonnetje zitten, spelletjes spelen, met elkaar kletsen en lachen maar ook werken achter je laptop. Het interieur is bovendien ook nog eens heel leuk en bijzonder. De inrichting is ontworpen en uitgevoerd door studio Boot en bevat een aantal hergebruikte klassiekers waaronder de schoolstoel.

BUURT, Koningsweg 100

Slapen bij The Duke Boutique Hotel

Dit fantastische boutique hotel is gevestigd in het voormalige postkantoor van Den Bosch. Het hotel is een mix van industrieel, vintage en design en ligt in hartje Den Bosch. Vanuit sommige kamers heb je zelfs uitzicht op de Sint Jan. Wij hebben er nog niet zo lang geleden een super verblijf gehad. Bij binnenkomst voelden we ons meteen thuis. Het is een perfecte combinatie van sfeer, gastvrijheid en design. De locatie, middenin de binnenstad, is bovendien ook nog eens uniek.

The Duke Boutique Hotel, Kerkstraat 69

Over Anne van REMADE with love

Anne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen award heeft gewonnen. Naast alle interieur ideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes ligeen, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.be/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers