Het visitekaartje van een huis: zo style je de vensterbank

Kijken we niet allemaal weleens bij andere huizen naar binnen? Wat je het eerste ziet noemt blogger Rachel de etalage van een woning: de vensterbank. Ze deelt in dit blog hoe zij de vensterbank met aandacht gestyled heeft.

vtwonen blog rachel | vensterbank stylen met tortoise vaas, boeken en linnen gordijnen

Visitekaartje

Ik betrap mezelf er regelmatig tijdens een wandeling op dat ik bij mensen naar binnen kijk. Ik ben volgens mij niet de enige, want anderen spieken ook bij mij naar binnen. Het lijkt automatisch te gaan. Het eerste wat zichtbaar is: de vensterbank. Wat valt er te zien als mensen bij jou binnenkijken? Grote planten die een muur vormen, een opslagplaats voor speelgoed of de slaapplek van je kat? De vensterbank is eigenlijk een soort etalage van je woning, het visitekaartje van het huis. Dat is precies waarom ik mijn vensterbank met liefde en aandacht heb gevuld.

vtwonen blog rachel | vensterbank stylen met tortoise vaas, boeken en linnen gordijnen
vtwonen blog rachel | vensterbank stylen met schaaltjes en vaasjes

Vensterbank vol verhalen

Een visitekaartje is iets persoonlijks en daarom vind ik het leuk om jullie iets meer over mezelf te vertellen. Voor mij vertaalt zich dat in objecten die betekenis hebben. Denk bijvoorbeeld aan vondsten die je van een reis hebt meegenomen of knutselwerkjes van je kind. Bij mij staat er een kleine Dom op mijn vensterbank, omdat ik een tijd in Utrecht heb gewoond en ik mijn liefde voor die stad niet snel zal vergeten. Ik heb deze Dom gekregen van een vriendin toen ik ging verhuizen naar Arnhem zodat ik een klein beetje van Utrecht mee kon nemen. Het bruine keramieken schaaltje heb ik bij een vintage winkel in Arnhem gevonden en het gedroogde boeket is een herinnering aan mijn trouwdag. Cadeaus, vondsten of voorwerpen met een verhaal krijgen bij mij een waardige plek op de vensterbank.

Planten voor privacy

Planten zijn ook een mooie en gezellige optie voor de vensterbank. Bovendien zorgen ze voor privacy en dat is stiekem best fijn. Maar lang niet alle planten zijn geschikt voor de vensterbank. Geen groene vingers? Ik ook niet! Ik heb al heel wat planten laten sneuvelen, doordat ze niet op de juiste plek stonden. Belangrijk dus om daar op te letten. Op de vensterbank vangt een plant veel zon en warmte. Al helemaal als je, net als ik, een radiator eronder hebt staan. Daarom is het handig om een plant te kiezen die daar tegen kan. Zelf heb ik vetplantjes en gedroogde bloemen in mijn vensterbank staan. De ficus, sanseveria of graslelie zijn ook geschikte planten.

vtwonen blog rachel | vensterbank stylen met houten pot en dom toren beeldje
vtwonen blog rachel | vensterbank stylen met kunstboeken en vintage schaal

Aan de slag

Leuk al die spullen op de vensterbank, maar er bestaat ook zoiets als te veel spullen. Ik houd van rust en daarom moet ik soms een keuze maken. Wat mag er wel of niet op de vensterbank? Ik creëer rust door de items in groepjes te plaatsen en daartussen houd ik lege ruimtes vrij. Niet overal hoeft iets te staan. Zo gaat juist de aandacht naar de, met zorg uitgezochte, spullen die er wél staan.

Rachel Terpstra

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en loopt stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Haar minimalistische en warme stijl is kenmerkend voor haar interieur, werk én leven. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten.

nog meer: bloggers