De magie van vintage wijnglazen

Een set simpele glazen, daar is natuurlijk niks mis mee. Toch heeft blogger Rachel een allegaartje in de kast staan, ze verzamelt namelijk vintage wijnglazen met reliëf. In dit blog deelt ze waarom ze er zo van houdt en hoe de glazen het interieur een vleugje magie geven.

vtwonen | vintage wijnglazen met reliëf

Genieten van een wijntje

Elk drankje wordt lekkerder als het uit een mooi glas komt. Dat geeft het net een tikkeltje extra klasse. Of ik nu alleen aan het koken ben, een barbecue met de familie heb of op het terras zit, een lekker drankje is wat mij betreft altijd welkom. Op het terras zitten is nu minder voor de hand liggend dan voorheen, waardoor ik het leuk vind om thuis extra energie te steken in het neerzetten van een mooie en gezellige avond. Ik hang lichtjes op in de tuin of woonkamer, zet lekkere hapjes op tafel en nodig een paar vriendinnen uit om iets te drinken. Voor mij is dit ontspanning, gezelligheid en genieten. Bij zo’n avond horen natuurlijk ook mooie, passende wijnglazen om overal extra van te genieten.

Vintage wijnglazen

Ik heb een liefde voor vintage wijnglazen met reliëf erin. De glazen hebben mooie vormen in het glas die verrassende schaduwen maken als het licht erop schijnt. Of je er nu rosé, een cocktail of limonade in serveert, het ziet er magisch uit! De drankjes glinsteren in de zon en zijn bijna te mooi om op te drinken. Mijn wijnglazen zijn niet allemaal identiek. Ik heb voor lange tijd verschillende glazen gespaard. De een heb ik via een Albert Heijn actie gescoord, de ander in de kringloop gevonden of van opa en oma gekregen. Toch passen ze bij elkaar doordat ze één overeenkomst hebben: reliëf in het glas. Ik vind de gevarieerde glazen er samen heel sfeervol uitzien. En als ik een keer een glas laat vallen hoef ik niet per se dezelfde terug te vinden, een fijne bijkomstigheid.

Staat er een fijn etentje op de planning? Met deze 7 tips haal je het restaurant in huis.

vtwonen | vintage wijnglazen met reliëf
vtwonen | vintage wijnglazen met schaduw

Pareltje in de ruimte 

Deze prachtige glazen zijn ook mooi om een bijzonder plekje in je keuken, kamer of vitrinekast te geven als ze niet in gebruik zijn. Kies bijvoorbeeld voor een plek waar de glazen zonlicht vangen, dan weerkaatsen de figuurtjes in de wijnglazen het zonlicht en blinkt je hele kamer. Op die momenten kan ik het niet laten om mijn camera erbij te pakken, het is een fotootje waard! Naast vintage wijnglazen zijn er ook veel water-, whiskey- en theeglazen met reliëf te vinden die pareltjes voor je interieur zijn en elk drankje tot hun recht laten komen. Zo geniet ik net zoveel van de glazen als het drankje. 

Rachel Terpstra

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en loopt stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Haar minimalistische en warme stijl is kenmerkend voor haar interieur, werk én leven. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten.

nog meer: bloggers