Zoete kunst: deze designmerken maken objecten om op te eten

Jessica en Fleur van PRCHTG houden altijd hun ogen open voor nieuwe designmerken. Als een fijn designmerk werkt met bijzondere materialen worden ze extra enthousiast. In dit blog delen ze twee designers die met unieke materialen werken en daar de zoetste objecten van maken.

vtwonen blog prchtg | zoet design suikerspin hard suiker
vtwonen blog prchtg | zoet design suikerspin kunstwerk

Suikerspinkunst

Een aantal jaar geleden ontmoetten wij tijdens Festival Designkwartier in Den Haag ontwerptalent Martijntje Cornelia. Het is niet zo gek dat wij ons tot haar werk voelden aangetrokken, want ze exposeerde met een bijzettafel gevuld met roze suikerspin. Echt waar! Iedereen die weleens een suikerspin heeft gehad, weet dat het roze wolkje na korte tijd verandert in plakkerige korreltjes. Dit proces – naast de vele kleurmogelijkheden – is precies wat Martijntje zo intrigeerde aan dit materiaal. Inmiddels maakt ze naast installaties, sieraden en bijzettafeltjes ook prachtige ‘levende’ kunstwerken voor aan de muur. Ze kan ze in elke kleur maken, maar wij konden de roze natuurlijk niet weerstaan. Bekijk onze ‘suikerspin’ highlight op Instagram om te zien hoe het werk er op dit moment uitziet.

vtwonen blog prchtg | zoet design roze ligne roset , roze boekenkast en aardbeienstoel
Rechts het designstoeltje van ecoBirdy

“Wij vielen als een blok voor het

aardbeienstoeltje”

Aardbeienstoel voor kinderen

Nee, dit grappige designstoeltje is niet van aardbeien gemaakt, het is gemaakt van gerecycled plastic. Het Belgische ecoBirdy ontwikkelde een uniek materiaal met de naam ‘ecothylene’ uit oud plastic speelgoed om daarmee designmeubeltjes voor kinderen te maken. Gerecycled plastic staat erom bekend dat het vaak niet erg aantrekkelijk oogt door een saaie, grijzige kleur. Maar door het bronmateriaal zichtbaar te houden, krijg je de unieke kleurrijke patronen. Inmiddels zijn de stoeltjes en tafeltjes in een aantal hele toffe kleuren wereldwijd te koop. Wij vielen er als een blok voor. Het materiaal is fantastisch, het is lichtgewicht, het kan binnen en buiten gebruikt worden en de kleur en vorm zijn om op te vreten. Wij zijn fan!

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

nog meer: bloggers