Zo style je de stoerste kinderzolder

Jessica en Fleur van PRCHTG mochten op jonge leeftijd meebeslissen over de muurkleuren en de inrichting van hun eigen slaapkamers. Nu laten ze hun eigen kinderen interieurkeuzes maken. Benieuwd naar de keuzes die zoon Lode samen met Fleur maakte?

vtwonen blog PRCHTG | kinderzolder inrichten donkerblauwe kinderkamer met plankje aan de muur

Een eigen zolderkamer

Fleurs oudste zoon – hij wordt deze zomer zeven – mocht na de verhuizing al kiezen voor de zolderkamer, maar stelde dat liever uit. Een nieuw huis én een babyzusje, met zoveel spannende veranderingen mocht de zolderkamer nog wel even wachten. Langzaam maar zeker smeedde hij al wel plannen voor de kamer. Hij moest blauw worden. Heel donkerblauw, maar zeker niet zwart. En hij moest op een tent lijken met in de nok een piratenschip.

“Dit schip zorgt vast voor de

mooiste dromen”

vtwonen blog PRCHTG | kinderzolder inrichten donkerblauwe kinderkamer met hotdog vloerkleed

Donkerblauw canvas

Gelukkig kon zijn moeder zich prima vinden in de meeste wensen. Een intens donkerblauw werd het canvas voor een fijne zolderkamer. Een kamer waarin hij zich kan terugtrekken met een boek, zijn kratten Lego kan opstapelen en we los kunnen gaan met mooie items. Zo kwam er op de vloer een waanzinnig vloerkleed. Op de babykamer ligt de LOVE-variant en hier kozen we voor de hotdog. Maison Deux heeft een fantastische collectie handgemaakte kindertapijten van 100% wol in toffe vormen. De kleden zijn gegarandeerd gemaakt zonder kinder- en dwangarbeid en met de hand getuft in bijzondere aaibare 3D-structuren.

vtwonen blog PRCHTG | kinderzolder inrichten hotdog vloerkleed en vrolijk dekbedovertrek

Dromerige accessoires

Aan de wand hingen we een berkenhouten rek van Emko. Eén van onze favo shops Tykky verkoopt dit merk uit Litouwen. Het rekje bestaat uit een frame met daarin een gevouwen plankje. Je kunt het op allerlei manieren uitbreiden. Een perfect plekje voor de mooiste auto’s of lievelingsboeken. Wij zijn dol op wandrekken omdat je ze makkelijk kunt stylen. Voor zacht beddengoed hebben we ook een zwak. Wolf & Rita uit Portugal kenden we van hun geweldige kinderkleding, maar hun homewear collectie is ook de moeite waard. De kleuren konden niet beter matchen! Aan het plafond hebben we het begeerde piratenschip bevestigd. Op zijn oude kamer had hij al de kleinere variant van de Haptic Lab Kite (ja, het is echt een vlieger!), maar dit grote schip zorgt vast voor de allermooiste dromen!

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

nog meer: bloggers