Vazenpracht: 3x de fijnste designvazen

PRCHTG is voor velen van jullie inmiddels een synoniem voor kleur, taart en bloemen. Vooral het laatste onderdeel is voor ons een onmisbaar goed geworden. Ons huis is niet compleet zonder een boeket op tafel, wat losse exemplaren her en der in een pot of vaas in de keramiekkast, een bosje overblijvers op onze slaapkamers. Een heuse sport om steeds de fijnste designvazen te verzamelen om de bloemen op hun mooist te kunnen tentoonstellen.

Finse klassieker van Iittala

Eerder blogden we al over glazen vazen en ook deze klassieker van het Finse Iittala past in ditzelfde rijtje. Op de campus van Vitra werden wij (weer) verliefd op deze handgeblazen vaas. Het ontwerp van de bekende architect Alvar Aalto werd in 1939 op de Wereldtentoonstelling van New York gepresenteerd en verschijnt sindsdien in allerlei maten en vormen. Wij vielen voor deze donkere, okergele tint die bij bijna alle bloemen wel matcht. De vorm leent zich voor afwisselende presentaties.

Designvaas op stelten

De Échasse van Menu combineert een grijsgroene smoke kleurige glazen vaas met een onderstel van messing. De Deense ontwerper Theresa Arns nam een reageerbuisje als voorbeeld en maakte er een statig geheel van door de hoogte in te gaan op de ‘stelten’ (niet geheel toevallig dat ‘échasse’ er het Franse woord voor is). Een enkele tak (denk aan een sierlijke orchidee of misschien juist een bloesemtak) is al voldoende voor deze vaas, maar je kunt ook uitpakken – zoals wij ditmaal deden – met een groot gemixt boeket. Een perfecte aanwinst in onze collectie designvazen.

Groot, bont, met print

Ook zijn wij te vinden voor grappige, gekleurde vazen. Vazen die opvallen vanwege hun materiaal (herinner je je deze nog?), hun printje of hun grootte. Deze oranje jongen knalt van het kastje af! Ruimte voor al je grote magnoliatakken, voor een uit de kluiten gewassen bos tulpen of misschien wel gewoon leeg. Wij zijn jarenlang verknocht geweest aan onze lichtroze met gouden Hella Jongerius voor IKEA-vaas. Deze joekel van Ingela P. Arrhenius voor Kitsch Kitchen is wat ons betreft een waardige opvolger.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers