Open en bloot: transparant design

Glas is een veelzijdig materiaal, dat blijkt wel uit de selectie van bloggersduo Fleur en Jessica van PRCHTG.

vtwonen | blog PRCHTG transparantie sculptuur

Materialen combineren

In onze eigen interieurs werken wij graag met verschillende materialen. Een keuken van mat materiaal wordt spannender als je glanzende of doorzichtige materialen toevoegt, elementen van glas lichten overdag op en in de avond krijg je fantastische schaduwen en spiegelingen op je muren.

Glazen bol

Het Scandinavische Swedish Ninja wil graag designs ontwikkelen die je levenslang bij je wil houden. De OH MY is een glazen sculptuur, opgebouwd uit twee vormen die precies in elkaar passen. Of je hem nu een mooi plekje in zijn eentje gunt of dat hij onderdeel vormt van een kunstzinnig arrangement, je ogen zullen zich automatisch op hem richten. Ontwerper Camilla Bjerre had de glazen bol al in haar portfolio en deze paste perfect bij de vierkante vorm die tegelijkertijd ontworpen werd door Swedish Ninja. De ‘globe’ is glanzend en perfect zonder bubbeltjes of krassen, terwijl de ‘cube’ imperfect is met zijn luchtbellen en lijntjes.

vtwonen | Transparant PRCHTG
vtwonen | blog PRCHTG blaasglas kapstok

Glazen hangers

Allebei zijn we al jarenlang fan van de Bubbles van Petite Friture. De met de hand geblazen figuren zijn ontworpen om wat aan op te hangen, maar wij vinden ze als ornament ook al zo mooi. Het lijken net zeepbellen die allemaal uniek zijn van vorm. In de woonkamer hangen we er graag keramieken hangers aan, maar zo met een tasje eraan staan ze natuurlijk ook heel tof in je hal.

vtwonen | blog PRCHTG swedisch ninja oh my groen vaas met bloemen
vtwonen | blog PRCHTG mo man tai transparant

Acryl

Transparantie ontstaat niet alleen bij glazen voorwerpen. Ulrike Jurklies van mo man tai ontwikkelde van overgebleven materialen (PyraSied Xtreme Acrylic) deze ABC sleutelhangers. Samengevoegd met behulp van een stalen touwtje, vormen twee onderdelen jouw initiaal. Juist omdat er gewerkt wordt met verschillende kleuren, kun je hiermee mooi uiting geven aan jouw eigen persoonlijkheid. En laat die kleurencombinatie maar aan mo man tai over, zij verrassen jou ermee.

PRCHTG

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

nog meer: bloggers