Design aan de muur met StoryPlates

Wat in 2013 begon met een crowdfundingcampagne, groeide uit tot een groot succes: StoryTiles. Wie kent ze niet? Die toffe ouderwetse tegeltjes met daarop een modern printje die allemaal zo hun eigen verhaaltje – vandaar de naam – vertellen. Ze zijn er in verschillende varianten en maten (leuk om te combineren), vinden hun herkomst in Amsterdam en worden inmiddels in zo’n 200 winkels in binnen- en buitenland verkocht.

Meer dan tegels

Naast de gewone StoryTiles ontwikkelde Marga van Oers – het brein achter deze unieke items – ook ‘mini tiles’, die zich perfect laten combineren met de originele tegels. Daarnaast is er een brede keuze aan kaarten en StoryWoods; grote kunstwerken die ambachtelijk gedrukt werden op duurzaam berkenhout.

Onze favoriet is de ‘Perfect Balance’, een design – geïnspireerd op de unieke Kyrtus Indicus-vis – dat tot stand kwam in samenwerking met het Natural History Museum in Londen. Maar bewonder vooral ook eens Mijnheer de Uil – leuk voor de babykamer – of bespreek met Marga de mogelijkheden voor een custom design. Hoe tof is dat, je eigen idee vertaald naar een mooie StoryTile of StoryWood?

Nieuw in de collectie

De laatste aanwinst zijn de StoryPlates, deze werden onlangs aan de alsmaar groeiende collectie toegevoegd. Wij waren op slag verliefd bij het zien van deze pareltjes! Bij het ontwerpen van de wit met blauwe haringschaaltjes liet Marga zich inspireren door Oud-Hollandse schaaltjes uit de 18e eeuw. Er zijn maar liefst drie verschillende varianten met daarop drie Hollandse vissen: de ruishoorn, de snoekbaars en de haring. Uiteraard allemaal met een echte Marga-twist. Je kan ze ophangen met het bijgeleverde ophangsysteem en combineren met je StoryTiles. Extra leuk: je kan ze ook gebruiken om lekkere hapjes op te serveren, want ze kunnen gewoon in de vaatwasser.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers