Stijlvol bakken met designservies

Wanneer je twee hobby’s met elkaar kunt combineren, komt daar altijd dubbel zoveel pret en geluk uit. Wij komen echt tot rust wanneer we in beslagkommen roeren, eiwitten opkloppen tot pieken en de juiste hoeveelheden meel en suiker afmeten en wegen om een nieuw recept te testen. En dan hebben we het nog niet eens over de ervaring tijdens het proeven. En als we ons tijdens het bakken omringen met de mooiste taartschalen, fijnste bordjes, theedoeken en vorkjes, voegt dat natuurlijk heel veel toe aan ons bakplezier.Taart op designservies van Lenneke WispelweyTaart op servies van Lenneke WispelweyTaartschep en theedoeken van Hay en TextielmuseumSchaal van Mooi Goed

Gedekte tafel

Dol zijn wij op verse cakes en taarten. Voor ons is een feestje niet compleet zonder een zelfgebakken exemplaar. We experimenteren er op los, bakken de ene keer heel ‘healthy’ met kokosolie, kokosbloemsuiker en boekweitmeel en een andere keer grijpen we net zo makkelijk naar de ordinaire combinatie boter, bloem, suiker en eieren. Maar altijd zorgen we voor een presentatie op schoteltjes van Lenneke Wispelwey, toveren we een vlaaitje uit een stolpje van Hella Duijs en leggen we een prachtig begeleidend gebaksvorkje van Sabre erbij.

Designschalen

De taarten presenteren we op de inmiddels wel bekende schaal van Mooi Goed of een gezellig bamboebord van ENGEL. Op de tafel draperen we onze designtheedoeken van het Textielmuseum, Hay en Mae Engelgeer. En natuurlijk schikken we een bos bloemen in een van onze vazen. Want zeg nou zelf: een punt taart smaakt toch nog lekkerder van een vrolijke tafel? Ernaast uiteraard een latte macchiato of muntthee met honing.

Taarteninspiratie

Op ons eigen blog vind je veel meer inspiratie. Daar delen we onder andere het recept van de ‘all time favorite’, de stapeltaart van Fika en Fest maar ook van een verfrissend citroentaartje of een simpele mascarponetaart met zomerfruit. Mocht je een keer in een taartenbakkersbui zijn, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers