Mobielen in alle soorten en maten

Waar een mobiel vroeger vooral bekend stond om zijn sussende functie boven een babybedje of een commode, kunnen wij nu eigenlijk geen ruimte bedenken die niet opfleurt van een houten, messing of zelfs kunststof variant. Hoog aan een plafond of in een kaal hoekje, eventueel zelfs aan een kapstokje of kledingrek. Ook bij jou kan er zonder twijfel nog een plekje gevuld worden met een van deze drie exemplaren.

Dolly

Dolly is van Russische makelij. Het echtpaar Lisa en Zhenya vormt samen Levi Flower en maakt zowel glazen terraria als toffe kinetische mobielen. Handgemaakt uit staaldraad op basis van evenwicht en versierd met negen bloemblaadjes uit messing die heel subtiel dansen. Zelfs een heel klein zuchtje wind zorgt voor een kalmerende, bijna hypnotiserende beweging. De mobiel kwam in een mooie verpakking vanuit Moskou naar ons toe, met een handgemaakte gouden zegel op het inpaklint. Door de fijne prijsjes in de Etsy-shop zou je in de verleiding kunnen komen om er jezelf ook eentje cadeau te doen, sorry dat we je weer op ideeën brengen.

Shapemixer

Deze mobiel met walvissen, vervaardigd uit acryl, komt helemaal uit Israël, waar Adva Yehuday haar studio Shapemixer oprichtte. Het transparante materiaal zorgt voor een heel fijn schaduwspel op muren en plafonds. En de vissen laten je kleintje vast heerlijk dromen over een rustgevende oceaan.

Projekt Dzioopla

Onze mobiel-rondreis eindigt in Polen waar we deze houten mobiel met vogeltjes vonden. Projekt Dzioopla ontwerpt verschillende varianten, met wintervogeltjes (met een prachtige kleur rood), bosvogeltjes of deze mix in het zwart-wit. Stuk voor stuk handgemaakt uit eik, geverfd en geïmpregneerd met veilige verf en natuurlijke olie. Deze mobielen zijn niet alleen een lust voor het oog, ze stimuleren kinderen ook nog eens om hun visuele coördinatie te trainen. Hoe heerlijk om wakker te worden naast zes van deze schattige, hangende vogeltjes.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers